„Uvijek će nam ostati ljubav“ pred petrinjskom publikom

PETRINJA – U balon dvorani Gradskog rukometnog stadiona, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja, gostovao je Teatar Rugantino s kazališnom komedijom „Uvijek će nam ostati ljubav“. Svoju prvu glumačku suradnju Jelena Miholjević i Dražen Čuček imali su upravo u ovoj predstavi, a Jelena je o Draženu imala samo riječi hvale.

„Mi smo generacijski jako blizu i s Akademije smo se znali i sretali smo se, ali nismo radili zajedno. Jako sam željela raditi s njim jer Čuček je jedna doista nevjerojatna glumačka pojava. Nakon ovog iskustva, intenzivnog druženja, putovanja kombijem, igranja predstave puno puta, jednako sam oduševljena njime kao partnerom. On je jednostavno očaravajući, šarmantan, poput nekog britanskog glumca. To je nama glumcima uvijek uzor njihova ta lakoća i fantastična duhovitost. Ja bih njega usporedila s nekim fantastičnim britanskim glumcem. Zbilja sam počašćena da sam s njim na sceni. I on o meni tako misli, tako da smo prijatelji i ova predstava nas je baš povezala“, rekla nam je Jelena Miholjević.

Do sada je ovaj dvojac predstavu „Uvijek će nam ostati ljubav“ izveo više od 60 puta, a Miholjević nam otkriva o čemu predstava govori. „Radi se o najzanimljivijim stvarima u životu kao što svi znamo, a to su ljudski odnosi. Ovdje se radi o ljubavnim i bračnim odnosima, o dvoje ljudi koji su već u godinama, dugo su zajedno, ali ne kreću se s mrtve točke i partnerica u tom odnosu, koju ja igram, ona inzistira na vjenčanju i oni počnu maštati kako bi to izgledalo da se oni vjenčaju. Cijela predstava prolazi kroz jedan ljudski život. Kako smo Dražen Čuček i ja puno već igrali ovu predstavu, što je za pandemijsko vrijeme puno, vidimo da publika jako voli predstavu“, dodaje Miholjević.

Jelena nam otkriva kako ju ipak izvedba u Petrinji najviše veseli, obzirom je, kako i sama kaže, polu Petrinjka. Naime, njezin otac, hrvatski glumac Boris Miholjević , rođeni je Petrinjac. „Meni je svakako ovo posebna izvedba, ali malo sam bila zbunjena jer sam vidjela da su karte bile u prodaji, a mi smo predstavu darovali gradu. To je bilo naše inzistiranje i čekali smo priliku već dugo vremena da dođemo i da darujemo predstavu. Meni je to veliko uzbuđenje i  radost, ali i tuga kada dolazim u Petrinju. Ipak sam provela djetinjstvo s bakom u Radićevoj. Jako je čudan osjećaj kada mi je grad u sjećanju. Puno sam i pisala o tome, dosta pišem poeziju pa sam puno pjesama posvetila toj temi“, kaže nam Miholjević.

Kazališni komad je nastao prema tekstu koji se u originalu zove „Čorba od kanarinca“ te je prilagođena za našu publiku. „Mi smo dosta adaptirali tekst jer on je pisan ipak prije 30 godina. Autor Miloš Radović nam je dozvolio te velike intervencije, mi smo željeli približiti tekst što više današnjem vremenu i današnjim ljudima, a u originalu cijelo vrijeme na sceni je taj kanarinac s kojima komuniciraju ta dva lica. Mi smo nekako njega izbacili iz predstave i kraj smo promijenili. Ima dosta intervencija uz dopuštenje autora, tako da se može reći da je to prilagodba ovog teksta“, dodaje Miholjević.

Na pitanje nedostaje li nam smijeha, posebice sada u ovim vremenima, Miholjević odgovara potvrdno. „Svima nam nedostaje smijeha, vidimo i po publici, vidim ja to i po svojim željama. Smijeh je lijek, svi to znamo. Ništa nije ljepše nego dobro se ismijati. Naša predstava nudi puno smijeha, ali jednako tako najljepše melodramske elemente. Ona je baš jedna od rijetkih tekstova koji je to nudio jer život na neki način i je takav, ima puno brige, nekada i tragedije, ali ima i jako puno smijeha i tako je nekako i ova predstava Uvijek će nam ostati ljubav, koju mi između sebe zovemo UČNULJ po prvim slovima“, kaže kroz smijeh Miholjević. U više od sat vremena, okupljena publika mogla je istovremeno uživati u smiješnoj i tužnoj priči o jednom braku koja je ispričana u „pet minuta“.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X