Share on facebook
Share on twitter
zgradatomislavovabranitelji

Uz prostor za braniteljske udruge, planiran i Memorijalni centar Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije

SISAK – Na Aktualnom satu Županijske skupštine, vijećnica Đurđica Jurić je postavila pitanje oko obnove braniteljskih prostorija u Tomislavovoj ulici u Sisku, točnije pitala je što se sve planira u navedenoj zgradi. Odgovorio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

„Što se tiče same zgrade u kojoj su bile smještene udruge proistekle iz Domovinskog rata i prije potresa, trenutno je zgrada u obnovi, trenutno se obavljaju radovi i tamo će biti smještene udruge proistekle iz Domovinskog rata i nakon obnove. Uz udruge proistekle iz Domovinskog rata u tom objektu bit će smješten i kulturni centar Sisačko-moslavačke županije. Mi neko vrijeme najavljujemo da ćemo osnovati jednu ustrojstvenu jedinicu koja će biti Memorijalni centar Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije jer želimo prikupiti svu dokumentaciju vezano uz Domovinski rat s područja Sisačko-moslavačke županije i trajno ju očuvati“, kazao je Celjak.

Smatra kako je Memorijalni centar važan jer je potrebno sačuvati taj dio povijesti koji je najvažniji za Hrvatsku, jer, podsjeća Celjak, hrvatski branitelji su stvorili našu domovinu.

„Radovi idu dobrom dinamikom i dobrim tempom. Ta zgrada će biti obnovljena, praktički ćemo imati novu zgradu. Radi se o cjelovitoj obnovi gdje se uklanjaju svi pregradni zidovi, imat ćemo novu stolariju, novu fasadu. To će bit reprezentativan prostor u kojem će hrvatski branitelji provoditi i psihosocijalnu terapiju, ali isto tako imat će prostor za aktivnosti svojih udruga“, rekao je Celjak.

Na samom kraju je poručio kako će Sisačko-moslavačka županija nastaviti skrbiti o hrvatskim braniteljima i činit će to maksimalno u okvirima njihovih mogućnosti. Podsjetimo, vrijednost radova na cjelovitoj obnovi navedene zgrade u Tomislavovoj ulici u Sisku je 9,7 milijuna kuna.

Foto: Naslovna fotografija – Sisačko-moslavačka županija

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X