Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
VAT2

Vatrogasci i dalje angažirani na uklanjanju posljedica potresa

SISAK/PETRINJA/GLINA – Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su tijekom 18. siječnja 2021. godine nastavile sa radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa.

Ukupno su u ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani vatrogasci iz 8 vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik. Ukupno je bilo angažirano 126 vatrogasaca s 39 vatrogasnih vozila. Ukupno je evidentirano 110 vatrogasnih intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirano je39 vatrogasca s 13 vozila s područja VZŽ Šibensko-kninske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 15 intervencija.

Na području VOZ Sisak angažiranasu37 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila lokalnih DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Sisak. Evidentirano je 56 intervencija.

Na području VOZ Petrinje angažirano je 50 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske,Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Dubrovačko-neretvanske, Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Zabilježenoje39 intervencije.

 

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do dana 18. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9291 vatrogasca sa 2371 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 10637 intervencija.

Vatrogasci i dalje obavljaju sve zadatke uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, tako da nemamo zabilježenih novih slučajeva širenja koronovirusa među vatrogascima na terenu – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

 

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X