Izbornik
vesnabrebric05042022

(VIDEO) Brebrić: „Nisam nikada bila, niti ću ikada biti nečiji žetončić“

PETRINJA – Gostujući u Trenici Petrinjskog radija, Vesna Brebrić, nova ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja je otkrila zbog čega se odlučila prijaviti na mjesto ravnateljice. „Unazad godinu dana sam dosta eksponirana politički, ništa se nije promijenilo. I onda sam govorila da su za mene gabariti Vrtića postali premali da bih mogla ostvariti nekakve potrebe koje svakodnevno susrećem, ponajprije u krugu malenih s kojima sam provela dugi niz godina. Sada mislim da ću na ovaj način nekako proširiti još djelovanje, sve kako bi tim našim malenima, odnosno našoj budućnosti, i osigurala im što kvalitetniji i bolji život i tu nekakvu razinu malo podigli. Krećem od njih i ponovno sam za njih“, rekla je uvodno Brebrić.

Osvrnula se na komentare da je ravnateljicom imenovana jer je bila „žetončić“ u Gradskom vijeću. „Mogu otvoreno reći da nisam, niti sam ikada bila, niti ću ikada biti nečiji žetončić. U trenutku kada se konstituiralo Gradsko vijeće, to je trenutak kada sam ja imala slobodu razmišljati svojom glavom i odlučila sam na način kako bi bilo najbolje za građane ovog grada. Svako drugo daljnje razvlačenje bi zapravo zaustavilo procese. I sada smo na neki način taoci rokova, a ja dodatno nisam željela komplicirati stvari. Čista srca i sa mirnom savješću sam učinila tako kako jesam. Ja dolazim iz jedne sredine gdje nema ničega onoga iza, idem srcem i voljom za Petrinju“, rekla je Brebrić.

Odgovarajući na pitanje slušatelja kako je doznala za natječaj, kaže kako je isti bio objavljen na web stranicama Hrvatskog doma. „Ja sam se odazvala na natječaj. Osim mene je bio još jedan kandidat. Samo ću reći ovo, prije osam godina sam se javila na natječaj za ravnatelja Dječjeg vrtića, nisam izabrana, ispunjavala sam sve kriterije, ali nikada nisam dobila odgovor niti odbijenicu. Sve što govorim stojim iza toga, želim djela. Uvažavam kritike, ali ne kritiku kao kritiku, već kritiku s rješenjima, ponudite rješenja, ako su ok i bolja, skidam kapu“, dodala je Brebrić.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X