savjetovalištenaslov

(VIDEO) Brebrić: „Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj će biti trenutno u mirovanju“

PETRINJA – Gostujući u Trenici Petrinjskog radija, Vesna Brebrić, nova ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja otkrila nam je što od koncerata i kazališnih predstava možemo očekivati u ovoj godini.

„To su programi koji su zapravo već bili prijavljeni krajem prošle godine prema Ministarstvu kulture i medija i nama su odobrena sredstva. Moram reći da nam je odobreno više sredstava nego inače, čemu se radujem. Nadam se da će se ovi rezultati zapaziti, pa ćemo možda sljedeće godine čak ponovno povećati ta sredstva. Kalendari se popunjavaju, neće nedostajati sadržaja, kako za djecu, sada tražimo sadržaje i za odrasle jer moramo pokriti sva područja“, rekla je Brebrić.

Govoreći o stanju kina, podsjetila je kako je Hrvatski dom 2015.godine nabavio novu opremu za kino. „Opremu smo uspjeli spasiti, osim platna koje je oštećeno. Digitalna oprema je spašena, nalazi se u skladištu tvrtke od koje smo to nabavili te će biti vraćena kada za to ostvarimo uvjete. Mi imamo i pokretno kino i mislim da tome treba postupiti puno ozbiljnije i unaprijed planirati godinu, filmske festivale, edukativne programe u dogovoru sa školama od kojih zaista očekujemo suradnju, a također i suradnju sa studentima Učiteljskog fakulteta u Petrinji“, dodaje Brebrić.

S pokretnim kinom gostovat će u manjim sredinama na području Petrinje, kao što je ujedno najavila i ljetno kino na otvorenom. Govoreći o Kabinetu za logopedsku podršku, koji djeluje pri Hrvatskom domu, kaže kako je Kabinet aktivan kako u svom radu, tako i u pisanju projekata.

Ujedno se dotaknula i Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj koji također djeluje pri Hrvatskom domu. „Moram reći da su se jučer-danas dogodile promjene, naš psiholog Armin nas je obavijestio da daje sporazumni raskid ugovora o radu jer je njegova obitelj smještena u Rijeci, dobio je ponudu za posao. U ovom trenutku će jedno vrijeme to Savjetovalište biti u mirovanju, ali njega se nećemo odreći. Mislim da je jako važan za ovo naše područje i ubrzo će dalje nastaviti s radom. Nekakve promjene su se tu dogodile, sve će biti u redu“, dodaje Brebrić.

Pozvala je sugrađane na njihove koncerte i kazališne aktivnosti, kao i brojne druge aktivnosti Hrvatskog doma, kako bi dali podrška kako njima, tako i samoj kulturi u gradu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X