Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
darinkodumbovictrenica05102021

(VIDEO) Darinko Dumbović: „Vraćam se u Gradsko vijeće“

PETRINJA – Gostujući u Trenici Petrinjskog radija, bivši gradonačelnik Darinko Dumbović najavio je svoj povratak u Gradsko vijeće. „Da vratit ću se. Nisam odlučio kada. U jednom trenutku sam pomislio da nemam razloga biti u Gradskom vijeću, ali ako se Gradsko vijeće ne bude konsolidiralo kao oporba koja će o ključnim stvarima davati do znanja, sa jednom kvalitetnom podlogom znanja i svega onoga što smo mi kao Grad radili i stvarali, i da moramo objasniti da treba jedna nova strategija, jedan novi razvoj, jedna nova koncepcija za Petrinju. Petrinja se ne smije pretvoriti u nešto što bi u budućnosti bila napuštena, zapuštena“, kazao je Dumbović te dodaje kako bi oporba u Gradskom vijeću trebala biti konstruktivna, jaka i snažna.

Na pitanje je li se pomirio s porazom na lokalnim izborima Dumbović je kazao kako mu je bilo žao, ali ističe kako je danas miran. „Ankete su govorile da u drugom krugu ja ne mogu to stignuti. Rekao sam to svom užem timu da će ovo biti za nas nemoguća misija. Sve što se događalo u samom dijelu pred kampanje i same kampanje. Grad nije mogao biti u težoj situaciji i sve ono što se servisiralo zašto je sve gradonačelnik kriv. Svi ljudi koji su bili u politici i koji su servisirali meni kao gradonačelniku sve te rupe, taj isti građevinski materijal, to sada više nije tema. Normalno da mi je žao, to je ljudski jer moja sudbina je bio moj grad. Toliko me se bacilo u blato da je meni to bilo nepojmljivo da sam ja to u tom trenutku zaslužio. Ja sam siguran da to nisam zaslužio“, smatra Dumbović.

Ujedno se osvrnuo na izvide koje USKOK provodi zbog dodjele 150 tisuća kuna subvencija obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima i to najmanje pet osoba koji su mu bili bliski. „Što se tiče USKOK-a, to sam samo čuo iz medija. Nikad, niti jedan policajac nije došao mene pitati od prometnog prekršaja pa na dalje, za bilo što. Ako su bile kakve istražne radnje, onda se one ne rade ne šalju preko vas, nego direkt, ako postoje. Ovako je to ispalo da su izvidi. Sam potpredsjednik Vlade je rekao medijima da se rade izvidi. Vi znate za tih 150 tisuća kuna za koje su ljudi, koji su imali OPG, imali ista prava kao i svi ostali koji su se javili na natječaj. Nema od mene diskriminacije niti je bilo privilegiranih. Svi koji su se javili su dobili novac“, odgovorio je Dumbović.

Između ostaloga osvrnuo se na smjene unutar gradske uprave kao i u gradskim tvrtkama i ustanovama, kao što se osvrnuo na ostavljen dug u gradskoj blagajni u visini od 109 milijuna kuna.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X