lucagasparsakotrenica15032022

(VIDEO) Gašpar Šako o radu župana: „On se stvarno trudi, ali naravno da ne može sam…“

PETRINJA – Gostujući u Trenici Petrinjskog radija, MOST-ova gradska i županijska vijećnica Luca Gašpar Šako na samom početku se osvrnula na burni aktualni sat Županijske skupštine gdje je od 15 prijavljenih vijećnika samo njih šest uspjelo postaviti pitanje.

„Meni je to u jednu ruku i žalosno i smiješno, jer kada se HDZ i SDP prepucavaju i onda se slože oko ključnih stvari, što bi se reklo u narodu rugala se sova sjenici. Oni njima prigovaraju za neke dnevnice, pa onda oni njima za neku dvoranu, pa se oni međusobno prepucavaju, a ono najvažnije nema rezultata rada. Meni to njihovo prepucavanje ništa ne znači. Oni meni imaju između znak jednakosti“, kazala je uvodno Gašpar Šako te dodaje kako su HDZ i SDP svojom prepirkom potrošili pola sata županijskog aktualca.

Osvrnula se potom i na rad župana. „Župan kao pojedinac, ja ne mogu reći ništa lošega. On se stvarno trudi. Ali naravno da sam ne može u tome i ima nekih stvari koje treba kod njega pohvaliti. U odnosu na lokalnu zajednicu, ja sa županom jako dobro komuniciram, mogu razgovarati s njim, mogu reći svoje ideje, svoje prijedloge koje on neke i uzima u obzir. Mada sam ja rekla da se nikada ne mora naglašavati da je to nečija druga ideja, meni je bitno da županija napreduje“, rekla je Gašpar Šako te je pohvalila smanjenje minusa u proračunskoj blagajni, ali je istovremeno apelirala da se podrobnije objasni na koji način je to postignuto, kao što je također apelirala na transparentniji županijski proračun.

Otkrila je kako je zajedno s ostalim MOST-ovim županijskim vijećnicima na sastanku sa županom predlagala projekte vezano za obnovu. „Ideje su dobre i naše i od župana. Sada ćemo vidjeti što će se od toga provesti u ove četiri godine, jer meni nije cilj, kao što me lokalni HDZ želi prikazati, da sam ja negativka i da ja želim neke fotelje, ja da sam htjela fotelju ja bih je dobila. Ja samo želim da mi svi imamo jednake prilike, da imamo dostojanstveni život, da izađemo iz tih kontejnera, da obnova krene. Mi slušamo o zamahu obnove već od ljeta, nikako da taj zamah zamahne“, rekla je između ostaloga Gašpar Šako.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X