Izbornik
zeljkotonkovictrenica10052022

(VIDEO) Hoće li cijena odvoza otpada rasti?

PETRINJA – Gostujući u Trenici Petrinjskog radija, Željko Tonković, direktor petrinjskog poduzeća Komunalac Petrinja je odgovorio na pitanje hoće li, obzirom na rast svih ostalih troškova energenata, doći i do rasta cijene odvoza otpada u gradu.

„Ja sam zadnji puta govorio da nastojimo održati tu cijenu. Mi ćemo morati preispitivati to i donest ćemo odluku koja će biti, na neki način, vjerojatno itekako opravdana. Ja ne bih licitirao sada za koliko će to biti, hoće li biti za par mjeseci ili sljedeće godine, ali definitivno svjesni smo svi da se promjene u nekom vremenu moraju dogoditi“, rekao je Tonković.

Dodaje kako trenutno rade kalkulacije po tom pitanju, a nije mogao niti konkretnije odgovoriti kada bi do poskupljenja moglo doći. „Stvarno ovdje više nije stvar kalkulacije nego je stvar toga kako podignuti ekonomsku opravdanost našeg rada, financijski, a istovremeno ne opterećivati previše građani. Teško je to. Svi smo osjetljivi, ali bit ću slobodan pa ću reći, moramo malo i mijenjati navike promišljanja. Za mobitel vam nitko ne postavlja pitanja od 100 ili 200 kuna, to je normalno, to se mora. Nažalost, vjerujte, čist okoliš je najvrjednije što nam se može dogoditi u sadašnjosti, a naročito u budućnosti“, kazao je Tonković.

Ujedno je otkrio kako su započeli pregovore sa sindikatima unutar Komunalca o povećanju plaća djelatnika te tvrtke. „Upravo danas smo započeli sindikalni razgovor o povećanju plaće. Radnici su ja ću reći dosta realni, iako i taj realitet često puta nije baš možda moguć, ali mislim da smo u pregovorima i da ćemo postići zajednički jezik i da ćemo ipak riješiti taj problem. Ja samo moram reći da u Komunalcu plaća nije išla zadnjih 15 godina gore. 2014.godine je osnovica smanjena za 200 kuna. Od tada ništa. Tako da ima osnova i opravdanosti. Ono što je malo problem iskreno rečeno, mi imamo dosta zaposlenih. 25 ljudi je zaposleno 2021.godine od prvog do petog mjeseca, trošak nam se povećao za plaće“, kazao je između ostaloga Tonković.

Također je odgovorio na pitanje je li donedavno njegova funkcija bila dovedena u pitanje. „Nisam o tome razgovarao s gradonačelnicom i ne vidim nekakvog značajnog razloga. Možda imamo nekakvih gafova, ali smatram da sam dosta toga pozitivno, zajedno sa zaposlenicima Komunalca Petrinja učinio u ovih osam mjeseci. Nastojim stvarno napraviti bolju i kvalitetniju tvrtku. Da barem za 10 posto poboljšamo, ja ću biti zadovoljan. Mislim da i svi zaposlenici vide barem malo promjenu“, rekao je Tonković.

Ujedno je podsjetio kako ga je prilikom preuzimanja funkcije direktora Komunalca dočekao porezni dug od 4,5 milijuna kuna, kao i nenaplaćenih faktura od Grada u visini od 11 milijuna kuna. Dug je podmiren čime se sada Komunalac nesmetano može prijavljivati na javne pozive i natječaje, obzirom je jedan od preduvjeta za prijavu na natječaje i potvrda Porezne uprave o nepostojanju poreznog duga.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X