jasenkokrovinovictrenica12042022

(VIDEO) Krovinović: „Petrinjcima ne treba forma, Petrinjcima treba jasno rješenje, jasni koraci i jasni postupci“

PETRINJA – Gostujući u Trenici Petrinjskog radija, nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Jasenko Krovinović osvrnuo se na samom početku se osvrnuo na imenovanje novih pročelnika i ravnatelja. „Od onoga što je odabrano i imenovano, a dosta toga još nije, evidentno je da se radi o političkom nekom dogovaranju ili kadroviranju, jer da postoji jasna poslovna želja, tu su odgovori vrlo jasni. Ja u svakom slučaju čestitam na odabiru gospođe Crnković, gospodina Begića i gospođe Pendelin. Svima drugima koji su izabrani, svaka im sreća u radu i da što više učine za građane Petrinje….Hrvatski dom je bio u principu riješen onoga dana kada je sazvana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, ja sam to u svojoj objavi sasvim lijepo rekao i gle čuda, kao baba Vanga pogodio“, rekao je Krovinović.

Osvrnuo se i na imenovanje novog pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i razvoj. „Ne spomenuh ga, ja ga dobro znam iz studentskih i drugih dana. Možemo postaviti pitanje da li bi pročelnik se javio na taj natječaj da ne postoje, kako u medijima se navode, određene kumovske veze. Intrigantno je što je on bio jedini kandidat za to mjesto. Kako će se gospodin Mazalina u tome snaći, stoji na njemu. Da ima iskustva iz poljoprivrede, zacijelo nema, a ostala iskustva neka pokaže i neka se dokaže. Ono što jako bode u oči puno više od gospodina Mazalina je neimenovanje pročelnika ili pročelnice za društvene djelatnosti. Taj događaj svakom političkom analitičaru kao i meni odaje jasnu sliku problema u definiranju tima. Sada je ovo čini mi se u ovom mandatu treća pročelnica za financije, biti će vjerojatno treća ili četvrta pročelnica za društvene djelatnosti i to daje teret kvaliteti upravljanja i napretka“, smatra Krovinović.

Govoreći o natječaju za čelnu osobu Poslovnih zona kaže kako je taj natječaj slika određene politike i političkog promišljanja u gradu. Dotaknuo se i obnove te je kazao kako obnova ide presporo. „Činjenica je da gradski vijećnici imaju najmanji utjecaj na taj dio obnove, mi tu određenih mogućnosti glasa, odluka nemamo. Ono što je, to pripada državi, gradonačelnici, to pripada županiji. Bojim se da tu i gradonačelnica ne samo da se dobro ne snalazi, protokolarno kada je bio novi ministar graditeljstva, protokolarno je bila, bio je župan, ministar, pročelnici, savjetnici župana, gradonačelnica je sjedila skoro na kraju stola, do kuharice. To su neverbalne poruke. To nije dobro za Petrinju. Treba se tu puno snažnije boriti i stvari pomicati“, rekao je Krovinović te dodaje kako će objektivno na obnovu utjecati svjetska zbivanja.

Također je kazao kako građanima nedostaju jasne informacije, datumi i ciljevi o obnovi. „Grad zadnjih pet godina nije poslovao po slovu zakona, ne ulazeći sada u konstrukciju tko je bio u Gradskom vijeću, tko je bio predsjednica Gradskog vijeća, tko je bio gradonačelnik, dakle nikoga to nije smetalo ni u Gradskom vijeću, ni gradonačelnika, pet godina se to nije provodilo. Do kraja godine Grad je dužan jasno i vidljivo objaviti o čemu će se to raspravljati i što će to tijekom sljedeće godine demokratski, parlamentarno se raspravljati i usvajati, kako za potrebe gradskih vijećnika, tako i za sve građane. Ove godine sam na kraju morao prijaviti Grad Petrinju povjereniku Republike Hrvatske za informiranje pa je negdje krajem drugog mjeseca napokon po prvi puta taj plan javnog savjetovanja stavljen“, kazao je Krovinović.

„Petrinjcima ne treba forma, Petrinjcima treba jasno rješenje, jasni koraci i jasni postupci. Onaj dio državne uprave koji treba voditi brigu o obnovi Petrinje treba biti ovdje“, rekao je između ostaloga Krovinović.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X