Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
jasenkokrovinovictrenica23112021

(VIDEO) Krovinović: „Rad gradonačelnice ocjenjujem dosta slabo, školskom ocjenom -2“

PETRINJA – Gostujući u Trenici Petrinjskog radija gradski vijećnik Jasenko Krovinović osvrnuo se na rad petrinjskog Gradskog vijeća. Istaknuo je kako se uloga Gradskog vijeća i vijećnika mora podići i da bude na korist građanima Petrinje.

„Najveće boljke su, prvo je krenulo sa ne definiranjem ili ne primjenom Poslovnika. Dakle, Gradsko vijeće ako će služiti, a trenutno služi samo tome, u Petrinji, a često i u Hrvatskoj, da bi se uhvatio jedan glas viška i da bi se progurale odluke koje su u interesima nekoga tko si je to postavio. Na taj način Gradsko vijeće u Petrinji, s obzirom da taj podijeljeni dio gradskih vijećnika, jedna tanka većina je trenutno uz HDZ, onda se pomakne i čeka se mjesec-dva-tri dana da se uhvati taj 11.glas, dakle nije bitno što je bitno građanima Petrinje, što je bitno za sam grad, nego je bitno da ta odluka prođe većinom glasova. To je nešto što je ispod razine jedne lokalne uprave i samouprave“, kazao je Krovinović.

Smatra kako je od konstituiranja Gradskog vijeća trebalo biti održano više sjednica, obzirom na trenutnu situaciju u gradu nakon potresa. Ujedno se osvrnuo na rad gradonačelnice. „Rad gradonačelnice ocjenjujem dosta slabo, školskom ocjenom -2. Ja ne vidim tako slabo funkcioniranje gradonačelnika/gradonačelnice zadnjih godina, od 1993.godine do danas, uključujući zadnju godinu gospodina Dumbovića što je bio kolaps, on je imao jedinicu i kraj priče. U odnosu na njega, gospodina Dumbovića, Magdalena Komes je značajni iskorak, ali to je ocjena -2. U broju sazvanih vijeća, u broju pripremljenih odluka, način na koji su pripremane, način na koji se koordiniraju stvari. Svi mi kada smo dolazili, kada smo se javljali na natječaj za gradonačelnika, svi smo morali znati za te probleme, ja možda manje, jer sam manje involviran u politiku, ali netko tko je četiri, šest ili osam godina u Gradskom vijeću glasa za određene odluke, mora biti apsolutno upoznat sa svim tim problemima i elementima i normalno da postoje problemi. Probleme treba rješavati, oni su izazov“, kazao je Krovinović.

Također se osvrnuo na proces obnove u gradu, gotovo godinu dana nakon potresa. „Rekao sam da se obnova ne bazira na graditeljstvu i dimnjacima. Obnova se bazira na pet temelja, jedan od njih je graditeljstvo. Vidimo da od gradnje za sada nema ništa. Drugi vrlo bolni elementi, pored ekologije da ju sada stavimo na zadnje mjesto, je gospodarstvo. Po gospodarstvu se ništa nije dogodilo. Ni proizvođačima ni trgovcima, bitno se nisu pomaknuli uvjeti za privlačenje poduzetništva. Sa razine,onako simbolično rečeno, porezne oaze ništa, od komunalnih davanja vrlo malo. Onda sa gospodarstva idemo na segment društvenih djelatnosti i institucija. Imamo institucije Srednja škola, osnovne škole, vrtić, strava sa Domom za starije i nemoćne osobe. Institucije se ne obnavljaju. Dolazimo sada do društvenog života. Za sport, za kulturno-umjetnička društva, za život mladih, što je tu traženo gradonačelnice da kaže gospodine premijeru ovo smo dobili 30 milijuna kuna za Centar novog života, ali za društveni život, za žive ljude nismo dobili, tu nam nedostaje sredstava“, rekao je između ostaloga Krovinović.

Uoči izglasavanja Proračuna za iduću godinu, Krovinović je istaknuo kako će gradonačelnica morati dati dobra objašnjenja uoči izglasavanja istoga te također dodaje kako vijećnici do sada nisu vidjeli ni plan Proračuna za iduću godinu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X