Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
komesprskalo

(VIDEO) Magdalena Komes nova gradonačelnica Petrinje: Neću vas iznevjeriti

PETRINJA – S osvojenih 5 718 glasova nova gradonačelnica Petrinje je HDZ-ova Magdalena Komes, dok će njezin zamjenik biti Ivan Prskalo. Poručuje svim građanima kako ih neće iznevjeriti. „Sa svoje strane sam prezadovoljna cijelim mojim timom. Išli smo pozitivnom kampanjom, pozitivnim pristupom. Morali smo kritizirati sve ono što nije bilo dobro u protekle četiri, odnosno osam godina mandata još uvijek aktualnog gradonačelnika, ali smo ponudili i dobar program i dobar tim ljudi. Vjerujem da su moji dragi Petrinjci to prepoznali i dali svoje povjerenje koje nikada neću iznevjeriti“, rekla je uvodno Komes.

Zahvalila se svima koji su izašli na biralište. „Zaista sam oduševljena, svi smo iznenađeni ovako velikom razlikom između dva kandidata. Ovo je povijesni rezultat za HDZ po broju glasova. Međutim ja se zahvaljujem svim Petrinjcima koji su izašli uopće na glasovanje, a naročito onima koji su dali povjerenje meni i mom timu“, dodaje Komes.

Ujedno otkriva i njezin prvi potez nakon preuzimanja vlasti. „Moramo napraviti primopredaju naravno, analizirati stanje. Ne znamo u kakvom stanju su gradske financije, gradski projekti, sve to moramo analizirati i napraviti reviziju poslovanja i krećemo odmah u posao. Idemo uvesti transparentnost u gradsku upravu, od prvog dana da građani vide kako i što radimo. Idemo proučiti, analizirati, revidirati projekt Aglomeracije da ga napokon završimo, da uredimo te naše ceste, a onda dalje prostorno-plansko uređenje grada, tu ćemo isto pozvati struku da da svoju riječ. Pozvat ćemo građane, sve ono što smo u kampanji obećavali, to ćemo i provesti u narednom vremenu u djelo“, istaknula je Komes.

Svjesna je kako će ovo biti jedan od najzahtjevnijih mandata. Ujedno je i uputila poruku građanima. „Koliko god je prestrašno, preširoki su razmjeri ove katastrofe koja nas je zadesila, međutim ja od početka ovo gledam kao novu priliku u svoj toj nesreći. Moram naglasiti da imamo jako puno sredstava na raspolaganju iz fondova EU, Vlada će nam pomoći, donacije i dalje pristižu, pristizat će i dalje u još većem broju. Kao što sam u svojoj kampanji govorila, i dalje koristim ovu priliku da pozovem ne samo Petrinjce koji su se već odazvali za suradnju i pomoć u obnovi i revitalizaciji grada, pozivam i sve građane u Hrvatskoj i šire, koji su voljni pomoći jer zaista će nam trebati pomoć. Mi gradimo naš grad iz početka“, rekla je Komes.

Ujedno se osvrnula i na izlaznost na izbore. „Morat ćemo malo napraviti analizu, ali možda je malo pridonijela jako negativna kampanja moga protukandidata u zadnjih nekoliko dana, odnosno tjedana i vjerujem da je to još više razjarilo Petrinjce i nagnalo ih na izlazak na izbore. Hvala svim dragim ljudima koji su izašli danas na izbore, a naročito onima koji su meni i mom timu ukazali povjerenje“, rekla je Komes. Na samom kraju je izrazila nadu kako neće imati problema u slaganju većine u Gradskom vijeću.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X