Izbornik
lukapesuttrenica24012023

(VIDEO) Pešut najavio izgradnju nove zgrade Policijske uprave sisačko-moslavačke

PETRINJA – Gostujući u Trenici Petrinjskog radija, Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke najavio je kako bi Policijska uprava uskoro mogla dobiti svoj novi prostor, obzirom su njihove prostorije u kojima su se nalazili prije potresa u Rimskoj ulici u Sisku, oštećene u potresu.

„Obećanje je od našeg ministra, a njemu vjerujemo svi, ministru i ravnatelju, jer do sada smo sve s njima odradili, a to je najava izgradnje nove zgrade Policijske uprave sisačko-moslavačke. Znate i sami da veliki broj objekata, a posebno Policijska uprava koja je bila smještena u Rimskoj 19 je gotovo u potpunosti uništena. Ona ima crvenu naljepnicu, tako da tamo više nismo mogli biti i sada se snalazimo na nekoliko mjesta. Nadam se u kratkom vremenu, ne mogu reći koliko, to će struka reći, nadam se da će biti napravljena nova zgrada Policijske uprave“, otkrio je Pešut.

Njihova nova zgrada nalazila bi se na križanju Ulica Gajeve i Augusta Oktavijana. Na pitanje imamo li dovoljno policajaca u našoj Policijskoj upravi, Pešut ističe kako policijske postaje nisu popunjene 100 posto.

„Mi ćemo i ove godine zasigurno dobiti određeni broj policijskih službenika s Policijske akademije. Naravno da nam jedan određeni broj policajaca odlazi u mirovinu. Imamo još policijskih službenika koji su došli početkom rata i to su ljudi koji već imaju popriličan broj godina provedenih u službi policije koji izražavaju želju za odlaskom u mirovinu, što im i dozvoljavamo. S ovim brojem ljudi, kao što je vidljivo iz rezultata koje smo ostvarili, mislim da je to dovoljan broj, imamo dovoljno tehnike. MUP kontinuirano ulaže financijska sredstva u održavanje visoke razine uvjeta rada za policajce, visoku razinu tehnike, počevši od tehnike koja je policajcu potrebna na cesti, granici, pa sve do promjene vozila da u svakom trenutku imamo dovoljan broj voznih jedinica kako bi mogli pravovremeno izvršiti određenu intervenciju“, kaže Pešut.

Poručuje kako će i u 2023.godini nastaviti raditi na održavanju povoljnog stanja javnog reda i mira kao i opće sigurnosti građana. „Sigurnost građana je na prvom mjestu. Isto tako radit ćemo i radimo na prevenciji i smanjenju broja prometnih nesreća i to onih s najtežim posljedicama. Također, svakako nam je prioritet unapređenje rada u upravnim poslovima, znači smanjenje gužvi na šalterima jer ipak smo mi tu zbog građana. Spomenuo sam strateške prioritete, rad na otkrivanju koruptivnih kaznenih djela, rad na suzbijanju kaznenih djela krijumčarenja osoba preko državne granice iz BiH u Republiku Hrvatsku, rad na rješavanju kaznenih djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, smanjenju broja svih težih kriminalnih radnji, suzbijanje nezakonitih prelazaka preko državne granice“, istaknuo je Pešut.

Kako bi sve ovo ostvarili, što su i do sada uspijevali, Pešut kaže kako je potrebno svakodnevno raditi posebice s mladim policajcima. Upravo lani, u Policijsku upravu sisačko-moslavačku stiglo je 35 mladih policajki i policajaca s Policijske akademije. Kako bi još više privukli zainteresirane za ovu profesiju, u mjesecima koji su pred nama, policija će obilaziti srednje škole kako bi im predstavili ovo zanimanje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X