Vikend u prometu: vozili pod utjecajem alkohola, tijekom zabrane upravljanja motornim vozilima, bez važećih dokumenata … Vikend u prometu: vozili pod utjecajem alkohola, tijekom zabrane upravljanja motornim vozilima, bez važećih dokumenata …
Tijekom noći u subotu, 16. ožujka oko 2 sata, policijski službenici su u Glini zaustavili osobni automobil sisačkih registracija, kojim je za vrijeme izrečene... Vikend u prometu: vozili pod utjecajem alkohola, tijekom zabrane upravljanja motornim vozilima, bez važećih dokumenata …

Tijekom noći u subotu, 16. ožujka oko 2 sata, policijski službenici su u Glini zaustavili osobni automobil sisačkih registracija, kojim je za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,68 promila upravljao 23-godišnjak. Suvozač u automobilu bio je 20-godišnjak, koji kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a prilikom postupanja kod obojice je pronađena droga, i to kod vozača 0,43 grama amfetamina, a kod suvozača 0,83 grama iste droge, koja im je oduzeta. Vozaču je do otriježnjenja određeno zadržavanje u posebnoj prostoriji policijske postaje te će zbog počinjenih prometnih prekršaja biti prijavljen nadležnom sudu, dok će obojica biti prijavljeni i po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, a 20-godišnji suvozač i po Zakonu o osobnoj iskaznici.

Istog dana oko 8 sati u mjestu Jasenovčani na području Sunje, u prometu je zatečen 67-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija, kojemu je istekla važnost prometne dozvole. Daljnjom provjerom je utvrđeno da vozač autom upravlja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

U nedjelju, 17. ožujka oko 2 sata, u Novskoj je prilikom kontrole prometa zaustavljen osobni automobil kutinskih registracija, kojim je upravljao 34-godišnji vozač. Alkotestiranjem mu je utvrđeno 1,60 promila alkohola te je do otriježnjenja zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje. Zbog počinjenog prometnog prekršaja biti će prijavljen nadležnom sudu.

U prostorijama policije do otriježnjenja je zadržan i 59-godišnjak, koji je pod utjecajem alkohola od 1,85 promila upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija te je također u nedjelju oko 13 sati zaustavljen na glinskom području u mjestu Dragotina. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i protiv njega će nadležnom sudu biti proslijeđen optužni prijedlog.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.