Vinko Kadečka je novi-stari predsjednik HK „Petrinja“ Vinko Kadečka je novi-stari predsjednik HK „Petrinja“
PETRINJA – Članovi Hrvačkog kluba „Petrinja“ održali su Izvještajno-izbornu skupštinu na kojoj je ponovo za predsjednika izabran Vinko Kadečka, a dopredsjednika Vlado Lovreković. Također,... Vinko Kadečka je novi-stari predsjednik HK „Petrinja“

PETRINJA – Članovi Hrvačkog kluba „Petrinja“ održali su Izvještajno-izbornu skupštinu na kojoj je ponovo za predsjednika izabran Vinko Kadečka, a dopredsjednika Vlado Lovreković.

Također, izabrani su i ostali članovi Izvršnog odbora: Zvonko Belošević (tajnik), Igor Baniček (član), Alen Pereković (član), Robert Sigur (pridruženi član) i Mario Beložević (pridruženi član). Uz njih izabrana su i po tri člana Disciplinske komisije i Nadzornog odbora.

Novi-stari predsjednik Vinko Kadečka najprije se osvrnuo na aktivnosti u protekloj godini, te je istaknuo: „Aktivnosti u 2017. godini većim svojim dijelom bile su usmjerene radu s mlađim uzrasnim kategorijama, kako po pitanju povećanja broja hrvača, tako po pitanju osposobljavanja trenera zaduženih za ovu uzrasnu kategoriju. Natjecanje je u cijelosti provedeno prema kalendaru natjecanja HHS-a, a klub je sudjelovao i na više natjecanja u inozemstvu. Izvršni odbor kluba redovito je održavao svoje sjednice i donesene odluke, jednako kao i ukupno poslovanje kluba, provedeno je sukladno Statutu kluba. Međutim, nedovoljno je učinjeno u dijelu koji se odnosi na poslove održavanja sportske dvorane i popravke za što nisu bila dostatna proračunska sredstva kluba. Na natjecanjima je osvojeno ukupno 75 medalja, od čega 16 zlatnih, 20 srebrnih i 39 brončanih“.

U planu za 2018. godinu naveo je: „Zadatak je privlačenje što većeg broja mladih putem škole hrvanja koja će se implementirati u što veći broj osnovnih i srednjih škola, kao i provođenje škole hrvanje u prostoru naše dvorane. Natjecanja će se provoditi sukladno kalendaru natjecanja HHS-a uz dodatno planiranje odlaska na međunarodna klupska natjecanja, tako da će značajan dio planiranih financijskih sredstava otići upravo u svrhu unapređenja rada ove uzrasne skupine. Klub će nastaviti organizirati već tradicionalni međunarodni turnir za mlađe uzraste „Memorijal Mirko Kosmat“,  a u planu je organizirati još jedno slično natjecanje. Vrlo važno natjecanje za mlađe uzrasne kategorije je Školska liga u organizaciji Školskog sportskog saveza SMŽ i Saveza hrvačkih sportova SMŽ gdje se klub pojavljuje kao tehnički organizator. Rad s djevojčicama potrebno je dodatno ustrojiti temeljem dosadašnjeg iskustva naših trenera i postignutog uspjeha hrvačica. Uspostaviti natjecateljske selekcije početnika, mlađih i starijih dječaka i kadeta, formirajući momčadi za predstojeća natjecanja u ovoj godini. Proteklih godina objedinjen je rad juniora i seniora, te dijela hrvača kadetskog uzrasta, a time će se nastaviti i u narednom razdoblju. Zadatak je formiranje juniorske selekcije u svim težinskim kategorijama i na prvenstvima u grčkorimskom i slobodnom načinu hrvanja ostvariti plasmana između 1-3 mjesta za dvoje do troje hrvača. Juniore kluba uključiti u natjecanje u 1. HHL češće nego je to bio slučaj do sada“.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.