Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
voda11

Voda je ispravna za piće

PETRINJA – Kako saznajemo u Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i Privredi Petrinja voda u gradu je ispravna za piće. Vodu ne treba prokuhavati. Od razornog potresa do danas je napravljeno 120 uzoraka vode. Mreža je temeljito isprana.

Na naše pitanje o tome kada vodu treba prokuhavati jer je dio građana zbunjen, Danijela Prša Gavrić iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kaže kako trenutno ne postoji potreba prokuhavanja vode.

No, ipak, postoji iznimka! Vodu obavezno trebaju prokuhavati oni građani koji nisu bili u svojoj nekretnini mjesec i više dana. Oni bi trebali prilikom dolaska u nekretninu prvo provjeriti instalacije i onda pustiti da voda kroz slavinu teče nekoliko sati. Potom, bi trebali prvih nekoliko dana korištenja prokuhavati vodu.

U slučaju bilo kakve promjene po pitanju kvalitete vode, građane će tvrtka Privreda izvijestiti o tome. Ukoliko građani osjete bilo kakve promjene u okusu, boji i mirisu, trebalo bi odmah javiti Privedi te će se uzeti uzorak vode za analizu.

Kako smo saznali od dr.Inoslava Brkića, Stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva je donijelo nove smjernice za javne vodovode te su također odlučili kako su oni nadležni za određivanje načina o davanju informacija o kvaliteti vode.

„Za informacije o kvaliteti vode sam bio do jučer nadležan. Recite to Petrinjcima.“, poručio je dr.Brkić te zamolio da prenesemo tu informaciju kad smo ga kontaktirali oko pojašnjenja vezano za kvalitetu vode. Podsjetimo, dr.Brkić je zadnjih dana naglašavao kako preporuča da se voda i dalje prokuhava.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X