voda

Vodu je do daljnjega potrebno prokuhavati, obavljene nove analize

PETRINJA – Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr.Inoslav Brkić izvijestio nas je o novim rezultatima obavljene analize vode.

Uzetim uzorcima vode s područja gdje je zbog radova bilo nestanka vode zadnja dva dana, fizikalno – kemijski parametri su uzeti i pokazuju nizak slobodni rezidualni klor, izvan granica detekcije. Mikrobiološka analiza je i dalje u tijeku.

Obzirom na nizak slobodni rezidualni klor, mjera prokuhavanja vode je i dalje na snazi za ta područja grada Petrinje.

Dr. Inoslav Brkić ističe kako nema razloga za paniku. Sutra prijepodne djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije izvest će nova mjerenja i putem Petrinjskog radija i Portal53 izvijestiti građane o rezultatima.

Očekuje se da će se tijekom sutrašnjeg dana stanje s vodom normalizirati o čemu će građani biti na vrijeme obaviješteni.

Podsjetimo, do novih problema s kvalitetom vode došlo je nakon novog kvara u sklopu projekta Aglomeracije u Petrinji u Srnakovoj ulici.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X