vrticceskoselo19gore

Vrtić u Češkom selu gotov do proljeća iduće godine, moći će primiti tri vrtićke skupine

PETRINJA – U sklopu projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ koji je vrijedan ukupno 40,5 milijuna kuna, Petrinja će dobiti još jedan vrtić i to u Češkom selu. Radovi su otvoreni prije nekoliko mjeseci, a petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima je obišao tijek radova.

Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica je istaknula kako će ovo biti njihov peti vrtić u gradu. „Drago mi je što smo danas u obilasku dječjeg vrtića, odnosno budućeg dječjeg vrtića. Nas sve djelatnike Dječjeg vrtića Petrinjčica veseli činjenica da nam se radi iznova jedan novi objekt, to za nas znači jako puno. Prije svega rješavanje jednog gorućeg problema, to je proširenje smještajnih kapaciteta, tako da na proljeće sljedeće godine očekujemo stvarno da ćemo moći zadovoljiti svim našim Petrinjcima koji žele koristiti naše usluge. Druga, isto tako važna činjenica je da ćemo zaposliti novih 10 djelatnika, što svakako povećava standard samog grada. Mislim da ćemo se moći pohvaliti da ćemo imati jedan iznimno lijep, moderan novi vrtić“, rekla je Vidović.

Podsjeća kako je ovaj projekt vrijedan 6,1 milijun kuna, u budući vrtić moći će smjestiti tri vrtićke skupine, a očekuje kako će svi radovi biti gotovi do proljeća iduće godine. Osim samih prostorija za buduće mališane, budući vrtić imat će i dječje igralište kao i osiguran parking.

Gradski vijećnik Slaven Kadečka je također izrazio zadovoljstvo ovim projektom. „Nadamo se da će ovaj vrtić imati sve moguće standarde. Ovaj dom je godinama bio prazan, opustošen i svi koji su prolazili pitali su se čemu ovo služi, kakvu on ima svrhu. Sada napokon on ima svrhu, bit će dječji vrtić kako bi svi stanovnici ove gradske četvrti mogli imati blizinu dječjeg vrtića i standard kojeg zaslužuju u svojoj zajednici. Nadamo se da će uskoro vrtić biti i završen, vidimo da radovi napreduju i veselimo se što ćemo imati i takve sadržaje u našoj gradskoj četvrti“, rekao je Kadečka te na kraju dodaje kako u ovoj četvrti ima 2700 kućanstava.

Izvođač radova je tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada. Projekt izgradnje vrtića u Češkom selu dio je Intervencijskog plana Grada Petrinje, odnosno projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj čija je ukupna vrijednost 40.548.110,38 kuna, od čega EU potpora iznosi 34.297.700,07 kuna.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X