Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
prnjavorlekenik130320213

Vukovarsko-srijemska županija donirala pet stambenih kontejnera za naselje Prnjavor Čuntićki

LEKENIK/PRNJAVOR ČUNTIĆKI – U Lekenik, na području Sisačko-moslavačke županije, je stigao konvoj s pet opremljenih stambenih kontejnera, kao donacija Vukovarsko-srijemske županije.  Kontejneri su namijenjeni za smještaj obitelji naselja Prnjavor Čuntićki na Banovini, čiji su domovi razoreni u potresu.

Konvoj je pratio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je, u pratnji potpredsjednika Vlade i čelnika Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tome Medveda, produžio do Petrinje, gdje se detaljnije upoznao s posljedicama katastrofalnog potresa.

Prva dva kontejnera su iz lekeničke Poslovne zone prevezeni u Prnjavor Čuntićki, gdje se između ministra Medveda i župana Galića obavila simbolična primopredaja donacije. Kako je najavljeno, za dan-dva u Prnjavor Čuntićki će se prevesti i preostali kontejneri, čime će pet najugroženijih obitelji privremeno riješiti svoj stambeni problem.

Ministar Medved zahvalio je županu na kontejnerima kao i na drugoj pomoći kroz hranu za stoku i rasplodne životinje koje je donirala Vukovarsko-srijemska županija. Župan Galić je naglasio kako su se odlučili na ovu donaciju jer su i sami doživjeli katastrofu u vidu poplave.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X