Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
crveni-n

Za dva dana istječe rok za predaju zahtjeva za isplatu jednokratne novčane pomoći Crvenog križa

Za dva dana istječe rok za predaju zahtjeva za isplatu jednokratne novčane pomoći. Hrvatski Crveni križ poziva građane čija nekretnina je oštećena u potresu, a nalazi se u Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj ili Karlovačkoj županiji da podnesu zahtjev. Do sada je prikupljeno od 24.000 zahtjeva, a moguće ih je predati zaključno s petkom 19. veljače.

Novčana pomoć

Jednokratna novčana pomoć koja će se isplaćivati građanima prikupljena je Apelom i donatorskim telefonom. Na ime Apela za stanovništvo Hrvatske pogođeno potresom, na dan 16.2.2021. godine uplaćeno je  70.286 donacija u ukupnom iznosu od 47.954.942,20 kuna. Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno  je 95.972  poziva u vrijednosti od 599.825,00 kuna (uključujući PDV i naknadu tele operatera).

Sav novac hrvatskih građana prikupljen Apelom i donatorskim telefonom bit će direktno podijeljen potresom pogođenom stanovništvu.

Trenutni status aktivnosti

Hrvatski Crveni križ svakodnevno je prisutan na potresom pogođenom području te pomaže pogođenom stanovništvu, kako materijalnom pomoći tako i psihosocijalnom podrškom. Do sada je pruženo više od 10.000 usluga psihosocijalne podrške, a ona se svakodnevno nastavlja pružati i dalje.

Stanovnici potresom pogođenog područja bore se s osjećajima straha, neizvjesnosti i panike zbog čega timovi Hrvatskog Crvenog križa svakodnevno pružaju individualnu pomoć. Uz individualnu podršku, posjete mobilnih timova i telefonsku podršku osobito su važne aktivnosti koje se provode za najmlađe (uz poštivanje epidemioloških mjera).

Također, do sada je podijeljeno više od 800 tona hrane, više od 156 tona higijenskih potrepština, više od 60 tona odjeće, 3.107 grijalica, 2.910 deka, 115 agregata,  više od 7.200 paketa dječje hrane i opreme te više od 1.300 paketa za životinje uz svu ostalu humanitarnu pomoć. Svi oni koji su nakon potresa otišli u druge hrvatske gradove mogu se javiti najbližem društvu Crvenoga križa kako bi dobili humanitarnu pomoć.

Isplata novčane pomoći

Više informacija o procesu podjele novčane pomoći možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Pomoć na terenu

Svi koji to žele i u mogućnosti su i dalje mogu pomoći stanovništvu pogođenom potresom na sljedeće načine.

Osobe s potresom pogođenih područja humanitarnu pomoć, tople obroke i psihosocijalnu podršku mogu svakodnevno primiti na sljedećim adresama.

Foto: arhiva

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X