Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
celjak06053

Za naredno izazovno razdoblje u Sisačko–moslavačkoj županiji potrebna je snažna potpora vladajućih

Nakon razornog potresa u prosincu prošle godine, Sisačko–moslavačku županiju čeka izazovno razdoblje obnove i ulaganja. U ovim vremenima, osoba na čelu županije mora biti lider, imati viziju napretka, ali prije svega i potporu vlasti u svim projektima koji će odrediti život građana. Sve te osobine donosi HDZ-ov kandidat za župana Sisačko–moslavačke županije Ivan Celjak. Pod sloganom „Župan za pravi početak“, Ivan Celjak donosi program temeljen na konkretnim mjerama za razvoj gospodarstva, infrastrukture, poljoprivrede, turizma, obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, kulture i sporta.

Nakon velikih nedaća, Sisačko–moslavačkoj županiji potrebno je stabilno, uspješno vodstvo na svim razinama vlasti. Ivan Celjak ima punu potporu premijera Andreja Plenkovića i cijele Vlade. Tako je i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, prilikom zadnjeg posjeta Sisačko–moslavačkoj županiji i obilasku radova na aglomeraciji u Kutini naglasio da su infrastrukturni projekti takvog tipa ključni za boljitak svih građana. Također, tom prilikom ministar Ćorić je naglasio kako će njegovo ministarstvo kontinuirano pružati potporu ključnim projektima, zbog čega je važna kvalitetna suradnja s lokalnom vlašću.

Izuzev ministra Ćorića, i ministrica poljoprivrede Marija Vučković je, prilikom odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća povodom obilježavanja 26. obljetnice VRO “Bljesak”, naglasila kako je njezin apsolutni prioritet ulaganje u infrastrukturu i podizanje životnog standarda. Tako je nakon odavanja počasti hrvatskim braniteljima otvorila društveno-kulturni centar i dječju igraonicu u Društvenom domu naselja Rajić, projekt vrijedan 5,6 milijuna kuna i financiran sredstvima Programa ruralnog razvoja. U prisutnosti kandidata za župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka te gradonačelnika Novske Marina Piletića, ministrica je naglasila poljoprivrednicima da ne odustaju i nastave proizvoditi s obzirom na dostupnih gotovo 1,4 milijarde eura više za poljoprivredu u sljedećem financijskom razdoblju.

Upravo su poljoprivreda, gospodarstvo i infrastruktura ključne okosnice programa Ivana Celjaka. Kroz aktivnu potporu županijske vlasti svim poduzetnicima, koja uključuje novu statističku klasifikaciju (mali poduzetnici tako će moći dobiti do 70 posto povrata svojih investicija, srednji do 60 posto, a veliki do 50 posto), osnivanje Fonda za investicijske potpore poduzetnicima, ali i potporu za pokretanje Sajma obrtništva i održivog gospodarstva, gospodarstvo Sisačko–moslavačke županije dobit će prijeko potrebni zamah.

„Najbolja demografska politika je dobro plaćeno radno mjesto.“ – izjava je koja vrlo jasno sumira ključnu poruku Ivana Celjaka. Izuzev sa svim razinama vlasti, Ivan Celjak surađivat će i sa svim gradonačelnicima, načelnicima i svima koji na bilo koji način mogu doprinijeti novom početku Sisačko–moslavačke županije.

SPONZORIRANI ČLANAK

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X