Izbornik
mrazuniverzalna

Za područje Grada Petrinje proglašena prirodna nepogoda mraz

PETRINJA – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode mraz na području Grada Petrinje. Odluka je donesena zbog velikih šteta nastalih na dugogodišnjim nasadima kao posljedica niskih temperatura – mraza, koji je zahvatio područje Grada Petrinje u razdoblju od 1.do 15.travnja ove godine.

Sada se obvezuje gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da u propisanom roku izradi izvješće – Prvo priopćenje s procjenom štete, te isto dostavi Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, a procijenjene štete na poljoprivrednim površinama unesu u Registar šteta u poljoprivredi.

„Svi sudionici zaštite obvezni su provoditi mjere zaštite utvrđene Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, u cilju smanjenja i sanacije šteta od prirodnih nepogoda“, stoji u Odluci.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X