Izbornik
potporenovska19go

Za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama poljoprivrednicima 250 tisuća kuna

NOVSKA – U Velikoj vijećnici novljanske Gradske uprave potpisani su i uručeni ugovori o dodjeli potpora za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama s područja poljoprivrede u 2019.godini. Među onima koji su ostvarili potporu je i Grad Petrinja za manifestaciju „Petrinjska kobasijada“ koja je ove godine održana 13.put.

„Nama ova potpora znači dosta iz razloga što svake godine sve više i više razvijamo tu našu Kobasijadu. Ove godine smo imali 84 uzorka. Mislim da malo koja Kobasijada koja se organizira može se pohvaliti takvim brojem uzoraka. Svake godine su nam uzorci sve kvalitetniji, sve bolje, u višim kategorijama ocjenjivanja, sve smo zadovoljniji. Uz to ocjenjivanje, sama manifestacija se sastoji od toga da mi dajemo priliku i našim proizvođačima kobasica i OPG-ima da se predstave sa svojim proizvodima“, rekla je Marijeta Grabovac Zec, viša stručna suradnica za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Petrinje.

Potporu za manifestaciju dobila je i Hrvatska Kostajnica za njihovu manifestaciju „Kestenijada“. „Ono što pripremamo sljedeće godine je povećanje površine na kojoj moramo uključiti i ostale dijelove grada da bi pružili samu infrastrukturu da se Kestenijada održi. Ono što činimo je uređenje Trga gdje će biti nova događanja i još više kulturnog sadržaja za sljedeću manifestaciju jer slavimo i 780.godina Grada. Sama podrška Sisačko-moslavačke županije nam je od velike pomoći jer poboljšava i pomaže nam u promidžbi, čuje se u Hrvatskoj, ali mora se raditi na tome da se čuje i dalje, da ona preraste u to da nas gosti posjećuju i vikendima jer smatram da imamo velikog potencijala za vikend turizam“, rekao je gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

Ugovore je potpisao i uručio uz svog zamjenika Romana Rosavca, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. „Ovaj natječaj u vrijednosti od 250 tisuća kuna kojima dajemo bespovratna sredstva vama proizvođačima, ljudima koji držite poljoprivrednu proizvodnju, proizvodite, uzgajate, radite, svojim rukama stvarate nove vrijednosti, je nešto čime želimo unaprijediti poljoprivredu u našoj županiji. Svake godine iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije plasiramo oko 3,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ovo je samo jedan dio kojim pomažemo da vi na raznim manifestacijama, sajmovima i ostalim gdje se nalazite, promovirate našu proizvodnju“, rekao je Žinić.

Pravo na ovu potporu ostvarilo je 40 podnositelja zahtjeva koji su zadovoljili uvjete javnog poziva.

Foto: SMŽ

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X