potres 082021 (4)

Za sanaciju oštećenih zgrada u SMŽ dosad odobreno više od 140 tisuća kuna

Za povrat utrošenih sredstava hitnih sanacija krovišta, dimnjaka, zabata i dizala, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je dosad riješilo ukupno 1.738 od zaprimljenih 2.183 zahtjeva, te je odobren povrat sredstava u iznosu od 60.859.843,10 kuna.

Podsjetimo, pravo na povrat novca za hitne sanacije imaju građani koji su samostalno sanirali štete na krovištima, dimnjacima, zabatima, dizalima i stubištima imaju pravo na povrat novca. Zahtjev se predaje Ministarstvu poštom, pomoću aplikacije e-Obnova u sustavu e-Građani te u izmještenim uredima Ministarstva [Sisak: Ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1;  Petrinja: Trg Stjepana Radića 8; i Glina: Trg bana Josipa Jelačića 2].

Ministarstvo je do 10. rujna zaprimilo 13.140 zahtjeva za obnovu ili uklanjanje građevina, gradnju zamjenskih kuća, dodjelu novčane pomoći ili oslobođenje od financijske obveze vlasnika po kojima je odobreno 2.783.603,56 kuna. Izdane su 392 odluke o obnovi.

Od ukupnog broja zaprimljenih zahtjeva na našu županiju odnosi se 70% zahtjeva odnosno njih 9.318 po kojima je za sada odobreno 142.065,84 kuna odnosno oko 5% ukupno odobrenih sredstava za potresom pogođeno područje. Izdano je 98 odluka o obnovi.

Građani se u slučaju bilo kakvih pitanja i nedoumica mogu obratiti u Informativni centar  „Obnova“. – priopćili su iz Ministarstva. Radno vrijeme samog centra je od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 do 17 sati, odnosno u subotu od 8 do 13 sati. Informacije se mogu dobiti i na e-mail: [email protected] kao i u izmještenim uredima Ministarstva na lokacijama u Sisku, Glini i Petrinji.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X