potresuniverzalna

Za sanaciju zgrada oštećenih u potresu dosad odobreno više od 57,6 milijuna kuna

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dosad je za povrat utrošenih sredstava hitnih sanacija krovišta, dimnjaka, zabata i dizala, riješilo ukupno 1.676 zahtjeva te je odobren povrat sredstava u iznosu od 57.644.992,76 kuna.

Pravo na povrat novca za hitne sanacije imaju građani koji su samostalno prionuli hitno sanirati štete na krovištima, dimnjacima, zabatima, dizalima i stubištima. Da bi se ostvarilo pravo na povrat novca potrebno je, uz angažiranje ovlaštenog inženjera koji će načiniti elaborat popravka, angažiranje izvođača radova, ovlaštenog građevinskog inženjera odnosno ovlaštenog inženjera strojarstva (bojler, plinske instalacije), čuvati originalne račune.

Zahtjev ispunjen na obrascu 5 predaje vlasnik, suvlasnik, predstavnik suvlasnika, odnosno upravitelj višestambene ili poslovne zgrade.

Zahtjev se predaje Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u Zagrebu, Ul. Republike Austrije 20 i to pomoću aplikacije e-Obnova u sustavu e-Građani, moguće je zahtjev predati i osobno u pisarnici te poštom u izmještenim uredima Ministarstva: Sisak,: Ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1; Petrinja: Trg Stjepana Radića 8; (tel: 044/555-292 i 044/555-298) ili Glina: Trg bana Josipa Jelačića 2.

Rok za predaju zahtjeva je 31. prosinca ove godine.

Istovremeno, Ministarstvo je do 21. srpnja ove godine zaprimilo 12.300 zahtjeva za obnovu ili uklanjanje građevina, gradnju zamjenskih kuća, dodjelu novčane pomoći ili oslobođenje od financijske obveze vlasnika. Izdano je 347 odluka o obnovi.

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X