gv312019go1

Za slivnike, održavanje kanalske infrastrukture i komunalne djelatnosti Grad će izdvojiti 12,4 milijuna kuna

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su raspravljali i o Planu rada Privrede za 2020.godinu za dio koji se financira iz gradskog proračuna, a tu je riječ o 800 tisuća kuna za slivnike te 3,2 milijuna kuna za održavanje kanalske infrastrukture i objekata za odvodnju na nerazvrstanim cestama grada Petrinje.

Više je rekao direktor petrinjskog poduzeća Privreda Zoran Zechner je istaknuo kako potrebe ne treba obrazlagati. „Ono što je bilo spomenuto da i dalje ima puno vode na prometnicama, mogu samo izjaviti dvije stvari, upoznati vas sa dvije stvari. 15.studenoga s prvim danom zimske službe županijske prometnice na području grada obišao je i Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste. Pregledajući stanje prometnica, što se tiče, naglasio je kako je spreman preuzeti na održavanje i zimsku službu i Antolčevu ulicu, obzirom je bio zadovoljan izvedenim radovima, uz napomenu da bi dao sada prekopati sve mostiće i sve zatrpane kanale, obzirom da sigurno ta ulica bi imala obostranu kanalsku odvodnju koja je u međuvremenu devastirana“, rekao je Zechner te dodaje još jednom kako će ovaj program dobro doći.

HDZ-ov Željko Tonković je ponovio, da ukoliko je ovo na neki način financijsko pomaganje likvidnosti Privrede, onda je to loš način. Također dodaje kako su stavke za iste ove stvari prije koštale znatno manje financijskih sredstava. Zechner je ponovio kako jedinične cijene nisu podignute, već je povećan opseg poslova. MOST-ova Luca Gašpar Šako je još jednom apelirala da se sazove tematska sjednica Gradskog vijeća po pitanju Aglomeracije. Navedeni prijedlog je u konačnici usvojen većinom glasova.

Vijećnici su također raspravljali i o prijedlogu Plana rada komunalnih i drugih djelatnosti na području Grada Petrinje u 2020.godini koje obavlja tvrtka Komunalac Petrinja. Kako je pojasnila Vera Kaurin, privremena pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, za ovaj Plan se u idućoj godini planiraju sredstva u iznosu od 8,4 milijuna kuna.

„Odnosi se na program održavanja čistoće, program održavanja javnih zelenih površina, program zimske službe, program održavanja gradskih groblja, program održavanja javne rasvjete, program sanacije divljih odlagališta, program održavanja horizontalne i vertikalne signalizacije, program božićnog ukrašavanja, program održavanja sportskih terena, program održavanja dječjih igrališta i javnih sportskih igrališta, program higijeničarske službe, program održavanja vanjskih groblja, program tehničke podrške manifestacijama te program održavanja spomenika i spomen obilježja“, rekla je Kaurin. Vijećnici su navedeni prijedlog podržali većinom glasova.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X