Izbornik
miroslavvukovic01092020

Za vrijeme Martinja na petrinjskim prometnicama dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je počinitelj bio pod utjecajem alkohola

PETRINJA – Na osnovi analize prometnih nesreća za studeni ove godine u odnosu na isti mjesec lani utvrđeno je da se ove godine dogodilo 13 prometnih nesreća, a lani 16 prometnih nesreća, rekao nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„S ozlijeđenim osobama ove godine u studenom smo imali 1 prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, a s materijalnom štetom bilo je 12 prometnih nesreća. Sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola u studenom je bilo sedmero. Ugrožen dan u studenom je bila srijeda sa četiri prometne nesreće, a ugroženo vrijeme od 20 do 22 sata, također sa četiri prometne nesreće“, rekao je Vuković i nastavio:

„Po vrstama, najviše prometnih nesreća se dogodilo iz suprotnih smjerova, njih 6, i to uglavnom uslijed mimoilaženja, odnosno nepropisnog kretanja kolnikom, 3 prometne nesreće. Najčešće mjesto nastanka prometnih nesreća u studenom su bile ulice Zagrebačka i Stjepana Radića sa dvije prometne nesreće. U 4 prometne nesreće u studenom počinitelji su bili u starosnoj strukturi preko 50 godina“, rekao nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

Petrinjska policija u martinjskom vikendu pojačano je kontrolirala vozače, odnosno vožnju pod utjecajem alkohola.

„U razdoblju od 11. do 13. studenoga izdvajamo jednu prometnu nesreću u kojoj je vozač bio pod utjecajem alkohola. Također, u tom razdoblju imali smo 7 represivnih mjera poduzetih zbog vožnje pod utjecajem alkohola“, izvijestio je Vuković.

Petrinjska policija u studenom ove godine ukupno je provela 184 represivne mjere.

„Kada je riječ o „četiri ubojice u prometu“, u studenom je petrinjska policija poduzela 69 represivnih mjera za nepropisnu brzinu, 8 za nekorištenje sigurnosnog pojasa prilikom vožnje, 17 za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i 2 za nepropisnu uporabu mobitela tijekom vožnje“, rekao nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X