moscenicaigraliste11052020

Započeli radovi na budućem dječjem i sportskom igralištu u Mošćenici

MOŠĆENICA – U Ulici Braće Radić u Mošćenici, u sklop projekta „Rekonstrukcija dječjeg i sportskog igrališta Mošćenica“, započeli su radovi na novom dječjem i sportskom igralištu. Darko Lipovac, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mošćenica je kazao kako će na ovom budućem igralištu svi građani moći zaigrati mali nogomet, rukomet i košarku.

„Danas je fazi asfaltiranje, stavljanje podloge. Na nju ide i gumena podloga koja će podići standard igranja, smanjiti mogućnost ozljeđivanja. Uz ovu izgradnju dječjeg igrališta radi se i na rekonstrukciji dječjeg igrališta za manju djecu sa spravama za igranje. Sve to ide uz financiranje Grada Petrinje, a mi u ime Mjesnog odbora se jedino možemo zahvaliti ovim vrijednim radnicima koji i u vrijeme pandemije nisu stali sa radom, nego su čak štoviše napravili radove i prije nekih rokova“, kazao je Lipovac te dodaje kako se s projektima u Mošćenici nastavlja dalje te Mošćenica ostaje gradilište i dalje.

Dejan Dobrečević, izvođač radova iz tvrtke Skela Banovina je pojasnio što se radilo na ovom budućem igralištu. „Radimo igralište gdje će biti košarkaško, rukometno i nogometno igralište. Trenutno je u fazi asfaltiranje istog. Površina je oko 1700 kvadrata, ukupno oko 2200 kvadrata sa dječjim igralištem, spravama, tribinama. Tu ide još i završni sloj, gumena podloga zbog lakšeg igranja“, rekao je Dobrečević.

Ivana Kordić, pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu potraživanja je kazala kako je vrijednost investicije 2,6 milijuna kuna plus PDV. „To je investicija koja je započela početkom ove godine, projekt koji se financira iz vlastitih sredstava Grada Petrinje, ne nalazi se unutar Intervencijskog plana. To je projekt kojim definitivno se poboljšava kvaliteta života u Mošćenici, jer do sada je u Mošćenici je jedino mjesto okupljanja djece bilo kod škole. MI sada ovim projektom zapravo možemo reći proširujemo ponudu druženja djece na otvorenom, što je u krajnjem slučaju i cilj da se djeca koliko toliko izvuku van i da žive zdravim životom“, rekla je Kordić.

Najavila je kako će Mošćenica dobiti još jedno dječje igralište u Novoj Mošćenici, a u dogledno vrijeme u tom petrinjskom prigradskom naselju uskoro će krenuti i projekt Tradicijske kuće Mošćenice.

„Mošćenica je jedno veliko gradilište to je svima jasno i vidi se sada ovdje. Nakon što je završeno asfaltiranje, izrada vodovodne i kanalizacijske mreže, završeno asfaltiranje osim još nekoliko ulica koje imamo, krenulo je i daljnje razvijanje Mošćenice. Ono što bih ja voljela reći da Mošćenica to zaslužuje. Mošćenica ima 2500 stanovnika, često volimo reći da je bila na prvoj liniji obrane i to je ono što Mošćenica zaslužuje. Nastavljamo i sa projektom biciklističko-pješačke staze, projekt koji je unutar Intervencijskog plana započet, malo je stao jer smo morali uskladiti projektnu dokumentaciju, ona je sada usklađena i sada nastavljamo radove“, rekla je Kordić te dodaje kako će uskoro uslijediti i nastavak radova u Poduzetničkoj zoni Mošćenica-Poljana od strane investitora.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X