Share on facebook
Share on twitter
iksamabasadornaslov

Zaposli se na godinu dana u Udruzi IKS i postani ambasador/ica mogućnosti za mlade

Udruga IKS javlja kako ima otvoren specifičan natječaj za zapošljavanje jedne mlade osobe na godinu dana i to u okviru projekta Inicijative mladih za ljudska prava Social Inovators:

U sklopu projekta Social Innovators, a kao nastavak Programa prakse i mentoriranja u civilnom društvu, organiziramo natječaj za zapošljavanje u udruzi za jednu osobu na godinu dana. Radi se o početničkoj poziciji za osobu koja nema formalnog radnog iskustva u civilnom društvu (nije radila na ugovor o radu).

Cilj projekta je utjecati na lakše zaposlenje mladih koji su stekli obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te promovirati zapošljavanje u udrugama kao svojevrsnim akceleratorima mekih vještina i kao atraktivnog okruženja za rad, učenje i održiv doprinos zajednici. Projekt u Hrvatskoj koordinira Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), a projekt se odvija još i u Sloveniji i Bugarskoj, uz podršku ekspertnih partnera iz Norveške.

Organizacija koja će zaposliti jednu osobu na godinu dana je Udruga IKS iz Petrinje. Sjedište organizacije je Petrinja, a mjesto rada obuhvaća šire područje SMŽ pogođeno potresom. (Udrugu IKS 2003. godine osnovala je skupina mladih entuzijasta koji su u poslijeratnoj zajednici željeli pokrenuti pozitivne promjene. Puni naziv organizacije je Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota).

Uvjeti za kandidate koji se žele prijaviti na natječaju su: da imaju manje od 30 godina, da imaju hrvatsko državljanstvo, da nisu imali priliku steći formalno radno iskustvo u civilnom društvu (nisu imali ugovor o radu), da su završili studij humanističkog ili društvenog usmjerenja te da poznaju engleski jezik u dovoljnoj mjeri da ga mogu koristiti u povremenom radu na međunarodnim projektima.

„Cilj nam je pružiti neke prilike mladim ljudima da ne napuštaju ovaj naš ionako osiromašeni kraj već da ih motiviramo na ostanak i razvoj karijera u civilnom sektoru, ali i podizanje razine građanskog aktivizma i odgovornosti pojedinca u odnosu na demokratizaciju društva općenito“, poručuju iz Udruge IKS.

Više informacija o uvjetima i postupku natječaja za radno mjesto ambasador/ica mogućnosti za mlade u Udruzi IKS, potražite na poveznici:

http://yihr.hr/hr/posao-postani-ambasadorica-mogucnosti-za-mlade-u-udruzi-iks/?fbclid=IwAR3vVXQTQKhmYQs2hmQo82lcoXDr6nlNq55RIGOW8CVjA9MGyte8KF3SW4k

 

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X