komarciuniverzalna

Zaprašivanje komaraca najavljeno za nedjelju 20.lipnja

PETRINJA – Iz tvrtke Eko-deratizacija iz Zagreba su izvijestili kako će 20.lipnja u vremenu od 5 do 7 sati ujutro provesti akciju suzbijanja odraslih krilatica na petrinjskom području i to na Kupalištu Petrinja, Zagrebačkoj ulici, Kupskoj ulici, Ulici Matije Gupca, Braće Janeković, Đure Pukeca, Ive Hangije, Trg dr.Franje Tuđmana, Vladimira Nazora, Artura Turkulina, Ksavera Šandora Đalskog, Ljudevita Gaja, Reljkovićevoj, Mile Wood i Mihanovićevoj.

Uništavanje komaraca bit će provedeno hladnim zamagljivanjem s vozila u kretanju insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja za primjenu u naseljenim područjima koji nisu opasni za ljude ili toplokrvne životinje, ali bi kod osjetljivijih osoba mogli izazvati iritaciju dišnih putova.

Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanje te da ukoliko na obuhvaćenom području drže košnice s pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan uništavanja komaraca u vremenu od 5:00 do 7:00 sati

U slučaju loših vremenskih prilika u planiranom terminu, akcija suzbijanja krilatica odgoditi će se do prvog sljedećeg povoljnog termina.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X