Share on facebook
Share on twitter

Zaprimljeno preko 12 tisuća zahtjeva vezanih uz obnovu

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je do 30. srpnja zaprimilo 12.438 zahtjeva za obnovu ili uklanjanje građevina, gradnju zamjenskih kuća, dodjelu novčane pomoći ili oslobođenje od financijske obveze vlasnika. Izdano je 360 odluka o obnovi.

Dodajmo i kako je Odlukom Vlade od 1. travnja ove godine ta je mjera povećana sa 12 tisuća na 16 tisuća kuna po posebnom dijelu obiteljske kuće ili zgrade, odnosno na 25 tisuća kuna po obiteljskoj kući (ukoliko nema više posebnih dijelova).  Da bi se ostvarilo pravo na isplatu razlike, potrebno je podnijeti zahtjev na Obrascu 5 te se pozvati na klasifikacijsku oznaku rješenja na temelju kojega je isplaćena svota od 12 tisuća kuna. Pritom nije potrebno dostavljati nikakvu dodatnu dokumentaciju.

Dodatne informacije mogu se dobiti i u izmještenim uredima Ministarstva na lokacijama: Petrinja: Trg Stjepana Radića 8 (tel: 044/555-292 i 044/555-298), Sisak: Ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1, i Glina: Trg bana Josipa Jelačića 2.

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X