stožersmž

Zaraženi iz Barcelone došao u Sisak 11.03, a javio se tek 13.03.Supruga mu ima frizerski salon u kući koji će sad zbog obrade biti zatvoren

SISAK – Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije objavio je dnevno izvješće za subotu 14.ožujka. Prenosimo u cijelosti.

„U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak imamo smještena 3 pacijenta (A.H. rođ.1997 god.) radio je u Italiji, tamo se razbolio, bolovao nekoliko dana, a onda se uputio kući u Hrvatsku. Od granice do Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak putovao je u osobnom automobilu uz pratnju pogranične policije, te nije ostvario socijalne kontakte, a u Općoj bolnici „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak smješten je u izolacijsku jedinicu.

U izolacijsku jedinicu smještena je i jedna pacijentica (rođ 1974.god.) spremačica na aerodromu, a jučer je došao febrilni pacijent koji je boravio u Barceloni. Pacijent je na područje Siska stigao 11.ožujka, a u bolnicu se javio 13.ožujka. Laboratorijskom obradom uzetih uzoraka potvrđeno je da je zaražen novim koronavirusom. Obzirom da mu supruga ima frizerski salon u kući, obrada se proširuje na iznimno veliki broj kontakata.

Ide se na zatvaranje frizerskog salona i stavljanje svih kontakata pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući i ostalih potrebnih mjera.

Pod zdravstvenim nadzorom u samoizolaciji kod kuće imamo 162 osobe od čega su 121 osoba vozači kamiona. Oni predstavljaju zdravstvenu prijetnju kao mogući potencijalni unosioci ovog infekta. Postoje dva interesa ekonomski i zdravstveni i oni su ovdje u koliziji.

Mogućnost da nam bolest dođe sa vozačima kamiona koji prometuju na relaciji Italija – Sisačko-moslavačka županija je izgledna. Jučer smo u zdravstveni nadzor stavili 67 osoba od čega je 41 vozač . Do sada je na novi koronavirus testirano 18 osoba, a 2 su uzorka do sad pozitivna.“

Foto: arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X