Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
dom02044

Završen natječaj za izvođače radove na obnovi petrinjskom Doma za starije i nemoćne

PETRINJA – Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, državna tajnica Margareta Mađerić te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić su u pratnji Magdalene Komes, ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji, obišli navedenu ustanovu.

Komes je podsjetila kako je zgrada Doma dobila žutu naljepnicu. „Razgovarali smo o tijeku postupka. Mi imamo već završen detaljan pregled i projektnu dokumentaciju i ovih dana je završen natječaj za izvođače radova, donesena je odluka o izboru i sada je 10 dana rok mirovanja za žalbu. Nadamo se da ih neće biti i da će uskoro pristupiti radovima i da će na korist korisnicima našim, koji jedva čekaju povratak, i djelatnika, što prije početi i završiti radovi“, rekla je Komes.

Podsjeća kako su njihovi korisnici razmješteni u nekoliko mjesta. „Nažalost naši korisnici su raseljeni gotovo po cijeloj Hrvatskoj, odnosno središnjoj Hrvatskoj. Dio ih je u Topuskom, u našoj županiji, ostali su razmješteni tamo gdje je bilo mjesta u tom trenutku, u Gospiću, Karlovcu, Ogulinu, Koprivnici i tri zagrebačka doma“, rekla je Komes. Što se tiče zdravstvene skrbi, ističe kako su korisnici privremeno premješteni, odnosno prebačeni doktorima prema mjestu boravišta.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X