skola (2)_tn

Završena energetska obnova OŠ Ivo Kozarčanin u Hrvatskoj Dubici

HRVATSKA DUBICA – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima je posjetio Osnovnu školu Ivo Kozarčanin u Hrvatskoj Dubici čiji je Županija osnivač, a na kojoj su provedeni radovi energetske obnove.

„Završeni su radovi energetske obnove na objektu ove Osnovne škole i to je sada potpuno novouređen prostor pri čemu je napravljena nova fasada, sustav rasvjete i izvršena je toplinska izolacija krova. Ono što je važno da su učenici i djelatnici vrlo zadovoljni, a ovim radovima na energetskoj obnovi smo isto tako postigli uštedu na energentima što je osobito važno u vrijeme porasta njihovih cijena.“- izjavio je župan Celjak.

Energetske mjere provedene na školskoj zgradi obuhvaćaju izvedbu sustava toplinske izolacije vanjskih zidova i sustava toplinske izolacije krova iznad grijanog prostora, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom i ugradnju fotonaponskih modula za proizvodnju električne energije.

Ukupni prihvatljivi troškovi provedenih radova su 4.131.536,34 kuna, od čega su ukupna bespovratna sredstva Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine 2.503.652,65 kuna, a ukupna bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 831.941,85 kuna.

Osnovnu školu Ivo Kozarčanin pohađa devedeset i petero djece u jednosmjenskoj nastavi i ima 30 zaposlenika. Škola u svom sastavu ima i dječji vrtić, u zgradi odvojenoj od škole, u kojem je trenutno dvadeset i četvero djece.

  • skola (4)_tn
  • DSC_0038_tn
  • DSC_0011_tn
  • skola (1)_tn
  • skola (3)_tn

 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X