volonteri031220211

Zgrada Hrvatskog doma ide u cjelovitu obnovu, vrijednost projekta 38,5 milijuna kuna

PETRINJA – Gostujući u Trenici Petrinjskog radija, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes je istaknula kako su za Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom raspisali jedinstveni natječaj za projektiranje i radove.

O obnovi zgrade Hrvatskog doma bilo je riječi i na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća gdje je više rekla Ana Aleksić Pezelj, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i imovinu.

„Za obnovu Hrvatskog doma, Grad Petrinja i Hrvatski dom su se javili na dva natječaja, jedan je bio raspisan i isključivo se odnosi na Fond solidarnosti. Po jednom prihvatljiv prijavitelj je bio isključivo vlasnik, odnosno korisnik nekretnine i to je bilo u okviru Ministarstva kulture, dok je u okviru Ministarstva znanosti i obrazovanja isključiv prijavitelj je bila jedinica lokalne odnosno regionalne samouprave. Obzirom je Pučko otvoreno učilište imalo kvalifikacije i za jedan i za drugi program. Mi smo se odlučili prijaviti. Rezultati su bili takvi da nam je zaista prošla obnova u iznosu od 38,5 milijuna kuna za cjelovitu obnovu“, pojasnila je Aleksić Pezelj.

Ujedno je pojasnila što će biti i s obnovom Galerije Krsto Hegedušić. „Za tu istu Galeriju je osigurana isto tako cjelovita obnova. Obzirom da Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom je usko vezano s radom Galerije, u Galeriji je bio depo za čuvanje svih tih umjetnina, sada po novom zakonu mora biti poseban prostor. Upravo je u Hrvatskom domu predviđen takav prostor. To su dva projekta iz različita dva izvora financiranja, međutim međusobno povezana. Mi smo iz nekoliko različitih fondova povezali i ostvarili ove građevine“, pojasnila je Aleksić Pezelj.

Gradonačelnica Komes je upravo u Trenici Petrinjskog radija najavila kako će u ponedjeljak biti otvaranje pristiglih ponuda za obnovu Doma.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X