ivozinic05022020

Žinić: „Ne postoji niti jedan element za podnošenje kaznene prijave“

SISAK – Nakon što pojedine oporbene stranke na konferenciji za novinare izvijestili javnost kako su zbog niza nepravilnosti podnijeli kaznenu prijavu protiv sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, reagirao je i sam župan koji je istaknuo kako su građane o nalazu Državne revizije upoznali prije tjedan dana na konferenciji za medije, jer smatra kako su građani bili krivo informirani.

„Ova prijava koju su podnijeli oporbeni vijećnici, ja bih nazvao, a često puta tako nazove, stručnjaci za sve i svašta, i za financije, je nešto što moram odbaciti kao takvo, jer ta kaznena prijava opće nisu takvi. Ipak trebalo bi poznavati i određeno poslovanje ovdje. U samim tim kaznenim prijavama ima čitav niz nelogičnosti“, rekao je uvodno Žinić.

Osvrnuo se na navodnu zlouporabu u postupcima javne nabave. „Naša javna nabava je jedna možda od najkvalitetnijih javnih nabava u državi, a to je Revizija i potvrdila. To su nabave velike vrijednosti, a mi smo ih samo u prošloj godini imali gotovo 70 milijuna kuna javne nabave. Imamo izvrstan, stručan tim ljudi koji radi u javnoj nabavi“, kazao je Žinić.

Potom se osvrnuo na navodnu povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. „Tu su spomenute trgovačke i neke druge knjige, da je loše vođen. Mi ne vodimo nikakve trgovačke i ne znam ni ja knjigovodstvo, mi smo javna institucija, dakle poslujemo prema zakonu, prema Zakonu o proračunu, prema financijama koje su predviđene za javne ustanove. Radi se o potpuno krivom, netočnom iznošenju određenih činjenica“, istaknuo je Žinić.

Podsjeća kako su oporbenjaci i prije gotovo godinu dana podnijeli također kaznenu prijavu, zbog čega su oni morali podnijeti kontra kaznenu prijavu zbog čitavog niza neistinitih informacija. „Ovdje rezolutno odbacujem da postoji bilo kakva mogućnost da je napravljeno u poslovanju ove Županije nešto što je suprotno zakonu. Tu postoje određene nepravilnosti koje je uočila Državna revizija. Te nepravilnosti su otklonjene. Ne postoji niti jedan element krivog navođenja, odnosno element za podnošenje kaznene prijave. Ništa nije rađeno suprotno zakonu niti propisima“, poručio je Žinić.

Na kraju ističe kako ne postoji niti jedan element za podnošenje kaznene prijave te dodaje kako ništa nije rađeno nezakonito što bi moglo rezultirati podnošenjem kaznene prijave.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X