Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
ivozinictrenica24112020

Žinić: „Vjerujem u potpuno uspjeh na sljedećim lokalnim izborima 2021.godine“

PETRINJA – Gostujući u radijskoj emisiji „Trenica“ Petrinjskog radija, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić osvrnuo se na nedavno održane unutarstranačke izbore na kojima je ponovno izabran za predsjednika HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, dok su za potpredsjednike izabrani Marin Piletić, Tomislav Kralj, Mihael Jurić i Dalibor Bišćan. Žinić ističe kako su izbori po prvi puta bili organizirani na način jedan član-jedan glas.

„Apsolutno sam zadovoljan. Ovo su demokratski izbori, mi smo demokratska stranka. Želim se na početku zahvaliti svima koji su izašli na izbore, a posebno zahvaliti onima koji su dali glas meni kao kandidatu, kao predsjedniku koji ovu dužnost obnaša punih šest godina, na čelu županijskog HDZ-a sam od 2013.godine nakon lokalnih izbora, tada sam postavljen od središnjice stranke za povjerenika, kasnije 2014.izabran za predsjednika prvi puta, a 2016., na drugačiji način, ali sa istim protukandidatima izabran sam tada za predsjednika Županijskog odbora“, rekao je Žinić te dodaje kako smatra da je iza sebe ostvario čitav niz rezultata.

Najavljuje kako će na izborima 6.prosinca izabrati još Županijski odbor te vjeruje kako će nastaviti politiku koju su do sada vodili. „Očekujem da ćemo pobijediti na sljedećim lokalnim izborima ponovno za županiju, ali i u gradovima u kojima u ovom trenutku nije HDZ na čelnim mjestima, a to su Sisak i Petrinja. Pripremamo naše kandidate i vjerujem u potpuni uspjeh na sljedećim lokalnim izborima 2021.godine“, istaknuo je Žinić.

Ističe kako ne vidi sebe kao saborskog zastupnika, već smatra kako puno više može dati na čelu županije. Ujedno se osvrnuo na prijedlog Proračuna za iduću godini koji je „težak“ 1,3 milijarde kuna.

„Proračun koji je puno viši nego prošlogodišnji, ali rashodi su planirani na razini prošlogodišnjih rashoda, malo su viši sa dva milijuna kuna. Međutim, smatram da je to potpuno dovoljno za sve one aktivnosti koje mi provodimo. Najveći dio Proračuna se odnosi na zdravstvo, socijalnu skrb, naše branitelje, a onda ostale segmente kao što su školstvo, prosvjeta, kultura, tu je gotovo 30-tak posto, točnije 37 posto  proračuna, a na zdravstvo, socijalnu skrb otpada gotovo 50 posto proračuna. To su veliki iznosi. Najveći dio proračuna za zdravstvo se odnosi na plaće zdravstvenih djelatnika“, pojasnio je Žinić.

Župan se osvrnuo i na projekte koje provode, kao što je Središnji paviljon sisačke Opće bolnice dr.Ivo Pedišić. „Ja sam zadovoljan tijekom radova. Obišao sam u zadnjih mjesec dana nekoliko puta radove koji su izvedeni. Bolnica je u završnoj fazi. Rade se radovi na montaži fasadnih ploča, dakle na fasadi, unutrašnjost je kompletno uređena, instalacije, podovi, sanitarni čvorovi. Sve je to riješeno. Očekujemo završetak radova negdje do 15.prosinca, a tehnički pregled na objektu tih radova će biti do kraja siječnja, a do kraja ožujka sljedeće godine bi bio instaliran namještaj, oprema i tada bi imali, negdje krajem ožujka otvorenje ovog objekta. 8500 kvadratnih metara neto prostora, bolničkog prostora gdje će biti Dnevna bolnica i Hitni objedinjeni bolnički prijem. Dobit ćemo na jednom mjestu sve hitne ambulante gdje će se onda primati pacijenti. Novi objekt koji će omogućiti kvalitetniju skrb pacijenata i kvalitetnije uvjete za rad medicinskog osoblja, naših liječnika, medicinskih sestara i tehničara“, kazao je Žinić.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X