Share on facebook
Share on twitter
igk-eko-n

Zlatni status međunarodne eko-škole za OŠ IGK iz Gore

GORA – Nakon jedanaest godina zajedničkog rada svih zaposlenika i učenika, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Gore stigla je i do zlatnoga statusa međunarodne eko-škole.

Tijekom 11 godina sudjelovali su i proveli niz različitih projekata koji su vezani uz promicanje ekološke svijesti i kulture življenja u skladu s prirodom. Učili su o prirodnim resursima, u školskom vrtu uzgajali zdravu hranu i redovito održavali veliku površinu školskog okoliša za koji su dobili nekoliko nagrada za kontinuirani rad na održavanju.

Posljednjeg nastavnog dana svečano su podignuli zelenu zastavu u znak stjecanja zlatnog statusa eko-škole.

U svakom kutku njihove škole i danas, nakon potresa u kojem je škola stradala i očekuje se izgradnja nove, krije se čarolija prirode u kojoj svi uživaju. Zasluženi status opravdat će i u naredne dvije školske godine za stjecanje dijamantnog statusa.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X