stipendijedva

Županija dodjeljuje 25 stipendija za studente

SISAK – Sisačko-moslavačka županija objavila je Natječaj za dodjelu stipendija studentima/icama s područja Sisačko-moslavačke županije za akademsku godinu 2019/2020. Na temelju Programa javnih potreba u školstvu Sisačko-moslavačke županije, bit će dodijeljeno 25 stipendija redovitim studentima s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije, a visina stipendije je 700 kuna mjesečno.

Pravo prijave na Natječaj imaju redoviti studenti/ice preddiplomske i diplomske razine stručnih i sveučilišnih studija s prebivalištem na području naše županije, koji nisu korisnici neke druge stipendije ili novčane potpore u svrhu školovanja, koji su stekli najmanje 50 ECTS bodova u prethodnoj akademskoj godini, odnosno, koji imaju prosjek ocjena završnog razreda u srednjoškolskom obrazovanju 3,5.

Na natječaj se možete prijaviti putem on-line elektroničkog obrasca kojeg možete potražiti na web stranicama Sisačko-moslavačke županije, a nakon popunjavanja isti je potrebno poslati i poštom na adresu Županije. Uz to, potrebno je priložiti i dodatnu dokumentaciju : uvjerenje o prebivalištu, uvjerenje o upisu u akademsku godinu 2019./2020., fotokopiju osobne iskaznice, prijepis ocjena s fakulteta s brojem ECTS-a, fotokopiju svjedodžbe završnog razreda srednje škole za studente koji su upisali prvu godinu preddiplomskog studija, potvrde o visini dohotka i primitaka svih punoljetnih članova kućanstva za prethodna tri mjeseca iz čijih su opisa vidljivi iznosi plaća, mirovina, alimentacija, dječjih doplataka, stalnih socijalnih pomoći i slično, te uvjerenje o nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za nezaposlene članove domaćinstva.

Studenti koji ostvaruju dodatne bodove dužni su dostaviti dokumentaciju kojom će dokazati osvojena prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima, da su bez jednog ili oba roditelja i da su braća i/ili sestre predškolske dobi, u osnovnoj školi, srednjoj školi ili na fakultetu.

Natječaj je otvoren od 22.studenoga do 3.prosinca ove godine.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X