Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00003

Županija osigurala 40 tisuća zaštitnih maski za devet tisuća učenika i tisuću prosvjetnih djelatnika

SISAK – Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, župan Ivo Žinić je poručio kako se županija pripremila za početak nove školske godine što se epidemioloških mjera tiče.

„Svi učenici od petog do osmog razreda i učenici srednjih škola dobit će platnene zaštitne maske, četiri kompleta. Osigurali smo 40 tisuća zaštitnih maski za otprilike devet tisuća učenika i tisuću naših djelatnika, nastavnika i profesora u školama. Nastava će se odvijati u dvije smjene u školama koje ne mogu osigurati dovoljno prostora, uglavnom u većim gradovima, a škole koje su pod našom ingerencijom u Petrinji i Glini, Popovači i Novskoj, imat će dvosmjenski rad, a u ostalim područnim školama će biti jednosmjenski rad uz poštivanje svih protuepidemioloških mjera na način da će se i kod prijevoza učenika poštivati sve ove propisane mjere“, rekao je Žinić.

Na naše pitanje kako će izgledati autobusni prijevoz učenika u školu, načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec je odgovorio: „Ja mislim da je i s nacionalne razine propisano na koji način autoprijevoznici smiju prevoziti osobe. U ovom slučaju ćemo zasigurno primijeniti isti model i pojačati možda nadzor u autobusima. Iz tog razloga smo i donijeli odluke u suradnji s ravnateljima da se ide u dvosmjenski rad kako bismo upravo izbjegli tu mogućnost socijalnih kontakata i kako bi uspjeli poštivati mjere koje su nužne i potrebne“, rekao je Rosavec.

Za 40 tisuća zaštitnih maski županija je osigurala 200 tisuća kuna.

 

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X