SAMSUNG CSC

Županijski centar 112 jučer zaprimio 220 poziva građana

PETRINJA/SISAK – Županijski centar 112 Sisak zaprimio je 1. kolovoza od 11:25 sati više od 220 poziva građana o olujnom nevremenu koje je rušilo drveće i nosilo crjepove i druge pokrove kuća te rušilo stupove električne mreže. Bilo je više dojava o potrganim žicama električne mreže između stupova i dalekovoda.

Na intervencije su izašli vatrogasci javih vatrogasnih postrojbi Sisak, Petrinja, Kutina i Novska te vatrogasci DVD-a s područja pogođenih nevremenom. Županijski centar 112 Sisak primljene dojave o kvarovima na električnoj mreži prosljeđivao je dispečeru HEP-a distributivni pogon Elektra Sisak i HEP-a distributivni pogon Elektra Križ. Prema informaciji dispečera HEP-a Elektra Sisak, radi se o velikim štetama na infrastrukturi HEP-a. Većina kvarova je otklonjena.

Županijski centar 112 Zagreb je također zaprimio više dojava o nevremenu u Sisačko – moslavačkoj županiji. Najviše se radilo o drveću koje je palo i zakrčilo prometnice te oštećenim strujnim stupovima i kablovima. Određena mjesta su ostala bez struje, oštećeni su krovovi kuća i gospodarskih objekata. Sve dojave javljene su nadležnim službama.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X