Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hdzsmz22052020

Županijski HDZ: „5. srpnja imamo samo dvije opcije, ozbiljnog Plenkovića i neozbiljnog Bernardića“

SISAK – U prostorijama Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije tiskovnu konferenciju sazvalo je Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije na kojoj je predsjednik županijskog HDZ-a Ivo Žinić izrazio zadovoljstvo učinjenim od strane Vlade u vrijeme koronavirusa, kako po pitanju zdravlja sugrađana, tako i na vrijeme poduzetih koraka za spas gospodarstva.

„Mi danas sa koronavirusom nemamo prevelike probleme i pomalo se vraćamo u normalan život. To je zasluga Vlade, ministara, Nacionalnog stožera, ali i doprinos da i u ovoj županiji se možemo pohvaliti sa rezultatima zahvaljujući Stožeru, stanovništvu, ali i stožerima jedinicama lokalne samouprave, našim gradonačelnicima i načelnicima“, rekao je uvodno Žinić, te je podsjetio što je sve učinjeno u zadnje četiri godine mandata Vlade premijera Andreja Plenkovića.

„U Hrvatskoj je povećan BDP, smanjena je nezaposlenost, spašene su mnoge tvrtke, a kada govorimo o našoj županiji, mogu potvrditi da su veliki giganti, kao što je Petrokemija u Kutini, je spašena, zahvaljujući odlučnim potezima naše Vlade Andreja Plenkovića. Pokušaj da se zadrži naftna industrija na jedan novi, moderan način, da se preorijentira i ponovno pokrene proizvodnja. Naravno, naftna industrija kao takva više u svijetu i u Europi više ne može egzistirati, i vjerujem da će potezi koje je ova Vlada učinila tome doprinijeti da se održi broj zaposlenih“, dodaje Žinić.

Podsjetio je na projekte koje je Vlada na čelu sa Andrejom Plenkovićem, pokrenula u Sisačko-moslavačkoj županiji. „U zadnje četiri godine premijer Plenković je bio najmanje 10 puta u ovoj županiji, ministri svaki po nekoliko puta, doprinijevši razvoju projekata. To su završetak Glavnog željezničkog kolodvora, vrijednost radova 65 milijuna kuna, dovršetak i obnova pruge Lekenik-Sisak prema Sunji, preko 150 milijuna kuna. Nedavno obnovljen most Galdovo, vrijednost 12 milijuna kuna, izgradnja Središnjeg paviljona koji je u tijeku i koji će biti dovršen do kraja godine, 176 milijuna kuna“, podsjetio je Žinić te dodaje kako je tu i izgradnja Poduzetničkog inkubatora u Novskoj. Dodaje kako neki sada obilaze županiju nakon četiri godine te pričaju o nečemu što se nije dogodilo, te populističkim izjavama pokušavaju obmanuti javnost.

Ivan Celjak, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Sisak je kazao kako je očekivao od predsjednika SDP-a Davora Bernardića, koji je posjetio Sisak, da preispita kontraverzne odluke sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njezina supruga Darka Baničeka, no dodaje, u Bernardićevom timu kao da je zavladala kolektivna amnezija, pa su tako posjetili Holandsku kuću u Sisku koju je, ističe Celjak, završila Vlada Andreja Plenkovića.

Tijekom svoje vladavine Kristina Ikić Baniček promijenila je čak 19 direktora. Najkritičnije je bilo u Upravnom odjelu za proračun i financije koji je za vladavine Ikić Baniček, promijenio 5-6 pročelnika, teško je više i brojati, a iz Grada je otišlo čak preko 40 službenika i time je ugroženo redovito odvijanje poslova pa se za dobar dio poslova, koji bi trebali raditi službenici, plaća privatnim tvrtkama. Dakle, svi su redom nakon iskustva s gradonačelnicom, dali otkaze i to dovoljno govori o odnosu gradonačelnice prema ljudima odnosno zaposlenicima“, kazao je Celjak.

Dodaje kako su se afere prelile i na sisačka gradska trgovačka društva i gradske ustanove. „Sve to Bernardiću ne smeta. Došao, vidio, očekuje glasove i otišao. Ostavio nas Siščane u milosti i nemilosti diktatorski nastrojene vlasti u Sisku na koju trenutno jedino on može utjecati. Ali nakon parlamentarnih, brzo će i lokalni izbori, nakon kojih će Sisak napokon „prodisati“. Često čujemo Kristinu Ikić Baniček kako ponavlja da HDZ, misleći na Vladu Republike Hrvatske i Sisačko-moslavačku županiju, ne ulaže ništa u Sisak. Ovaj katalog projekata u vrijednosti preko 616 milijuna kuna demantira gradonačelnicu. Vrijednost projekata je veća od 700 milijuna kuna ali nisu svi stali u katalog pa je pobrojano državnih i županijskih projekata „samo“ u vrijednosti od 616 milijuna kuna koji su realizirani ili su u postupku realizacije na području grada Siska“, istaknuo je Celjak.

Dodaje kako je stavljanje u kontekst Andreja Plenkovića i Davora Bernardića neusporediva i nezrela. „Neka hrvatski građani pogledaju samo primjer Siska što ovdje rade Kristina Ikić Baniček i njen stranački kolega i suprug Darko Baniček i bit će im jasno kakva je to amaterska razina upravljanja gradom i gradskim sustavom bez jasnog smjera i cilja, bez empatije i razumijevanja za ljude, športaše, zaposlenike u gradskom sustavu, naše Siščane. Izgleda da je danas Bernardić u Sisku definitivno odlučio prigrliti sve afere Kristine Ikić Baniček, ne smeta mu ni vrijeđanje osoba s invaliditetom, diskriminacija djece, nezakoniti otkazi, tjeranje novinara sa sjednica Gradskog vijeća, nepoštivanje pravomoćnih sudskih odluka“, zaključio je Celjak.

Zlatko Babić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Kutina je kazao kako je Vlada na čelu sa premijerom Andrejem Plenkovićem spasila kutinsku Petrokemiju koja danas posluje pozitivno. Podsjeća također kako je u vrijeme Plenkovićeve Vlade u Kutini pokrenut i projekt Aglomeracije vrijedan 500 milijuna kuna.

„Ja bih samo rekao, kada gledam sa svoje perspektive gdje vodim Kutinu, a dobro znam kako je to izgledalo prije, naši predstojeći izbori su jedan izazov da nastavimo ovaj kontinuirani rast sa ovom našom Vladom i ekipom i timom kojeg Andrej Plenković ima i kojeg će okupiti, ili ćemo se vratiti na onaj tim kojeg je vodio Milanović, a koji će sada voditi Bernardić, a taj tim dok je vodio ovu zemlju mi smo išli prema dnu, mi smo samo propadali iz dana u dan. Znači, ako damo priliku opet tom timu da preuzme vođenje naše zemlje, naše države, netko će poslije njih morati doći tko će opet četiri godine trebati krvavo raditi da popravi sve ono što će oni pokvariti“, rekao je Babić.

Marin Piletić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Novska je kazao kako 5. srpnja imamo samo dvije opcije. „Ozbiljan s rezultatima Andrej Plenković, neozbiljan u SDP-u u Hrvatskoj, a još neozbiljniji 5. srpnja 2020., Davor Bernardić. Zašto neozbiljan? Rezultati koje ste čuli, govore da ova Vlada nije gledala niti na stranačke predznake nego ravnomjerno razvijala svaki dio Hrvatske, pa tako i ovaj slavonski dio unutar Sisačko-moslavačke županije. Mislim da je svima jasno koliko je na području cijele županije, pa tako i u Novskoj, pokrenuto investicija zahvaljujući, i jedno zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske na čelu s Andrejom Plenkovićem“, kazao je Piletić na kraju konferencije za medije županijskog HDZ-a.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X