Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
domitrovićtekst

Županijski SDP Stožeru : „Postanite ozbiljni, poštujte i slušajte savjete struke i radite na zaštiti zdravlja i života naših sugrađana“

SISAK – SDP Sisačko-moslavačke županije u svom priopćenju ističe kako građani Siska i Sisačko-moslavačke županije imaju opravdani razlog za zabrinutost jer na području Siska u protekla dva dana imamo četiri nova oboljela od COVID-a 19. Zamjeraju Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije što u svojim izvješćima ne navode kako su se novooboljele osobe zarazile, jesu li bile u samoizolaciji, jesu li kontakti oboljelih ili virus Siskom kola bez nadzora.

„Nesigurnost kod građana izaziva i činjenica da je ravnatelj zavoda za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije dr. Inoslav Brkić u nedjelju dao negativno mišljenje o ukidanju propusnica zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Također ravnatelj zavoda nije jučer sudjelovao niti na press konferenciji Stožera civilne zaštite Sisačko – moslavačke županije na kojoj je župan priopćio da ima pozitivno mišljenje epidemiologa za ukidanje propusnica na području Sisačko – moslavačke županije, iako imamo javno dostupno mišljenje od dan ranije koji navodi upravno suprotno“, stoji u priopćenju županijskog SDP-a.

Ističu kako građani naše županije zaslužuju transparentnost kao i svi drugi građani u Hrvatskoj. „Moramo imati informaciju što se u Sisku događa i gdje su i kako zadnje četiri osobe zaražene. Stožer u našoj županiji nažalost igra se sa zdravljem naših sugrađana i ne daje dovoljno transparentne podatke, što direktno ugrožava zdravlje naših sugrađana. Dajemo primjer kako to rade druge županije: “na području Zadarske županije imamo jednu novooboljelu osobu te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus na našem području 82. Novozaražena osoba djelatnica je Ortopedske bolnice u Biogradu.” Na primjeru transparentnog i jasnog izvještaja građani znaju gdje je povećana opasnost i kako se mogu ponašati, dok se kod nas Stožer igra i tko zna što skriva?! Župane Žiniću i dožupane Rosavec nije vrijeme za igru i nije vrijeme za skrivanje podataka ili političke igre! U pitanju je zdravlje i životi naših sugrađana. Postanite ozbiljni, poštujte i slušajte savjete struke, nacionalnog stožera i radite na zaštiti zdravlja i života naših sugrađana“, zaključuju u svom priopćenju iz županijskog SDP-a.

Foto: Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X