opremabolnica2020

Županijski stožer zaprimio veliku količinu zaštitne opreme za zdravstvene ustanove

SISAK – Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije krenuo je s raspodjelom zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama na području naše županije. Kako je pojasnio Roman Rosavec, predsjednik ovog Stožera, u našu županiju stigla je velika količina zaštitne opreme kao donacija Republike Kine Hrvatskoj.

„Na područje Sisačko-moslavačke županije je opremljeno 24 tisuće kirurških maski, 4600 maski FFP 2, 650 kirurških ogrtača, 340 zaštitnih naočala te 400litara tekućine za dezinfekciju. Slijedom prikupljenog, Općoj bolnici dr.Ivo Pedišić danas ćemo uručiti 10 tisuća kirurških maski, 3000 FFP 2 maski, kirurških ogrtača 500, zaštitnih naočala 200. Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije dodijelit ćemo 3000 kirurških maski, 500 maski FFP 2, 100 kirurških ogrtača i 100 naočala. Zavodu za javno zdravstvo 2000 kirurških maski, 400 maski FFP 2, 20 ogrtača i 10 naočala. Našim Domovima zdravlja Kutini, Petrinji i Sisku, po tisuću komada kirurških maski, po 100 komada FFP 2 maski, po 10 kirurških ogrtača i po 10 zaštitnih naočala. Ostatak opreme odnosi se na operativne snage Stožera Sisačko-moslavačke županije koji uključuje niže rangirane stožere, a to su stožeri općina i gradova“, rekao je Rosavec te dodaje kako su dobili i 10 tisuća zaštitnih rukavica.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je kazao kako je po pitanju koronavirusa u našoj županiji situacija i dalje povoljna. „Ovdje ćemo danas podijeliti opremu koja je stigla u Republiku Hrvatsku i našu županiju. Došla je dovoljna količina opreme. Podijelit ćemo našoj bolnici 10 tisuća kirurških maski, tri tisuće maski FFP 2, onih maski koje su potrebne za naše liječnike koji su u direktnom kontaktu sa bolesnicima koji imaju COVID 19. Također, podijelit ćemo i Domovima zdravlja određen broj zaštitnih maski, zaštitnih naočala i zaštitne opreme koja je potrebna“, rekao je Žinić.

Zahvalio se svom medicinskom osoblju koji danonoćno vode brigu da situacija upravo i bude ovako povoljna. „Ovom prilikom sve one koji imaju želju donirati bilo kakvu opremu pozivam ta to urade preko Stožera civilne zaštite. Sve donacije su dobro došle, ali ovog trenutka poručujemo da u svim našim ustanovama, nakon ove podjele, imat ćemo dovoljan broj maski, zaštitnih naočala, rukavice, zaštitnih ogrtača i svega što je potrebno da naši zdravstveni djelatnici, liječnici, medicinsko osoblje, tehničari i svi koji dolaze u kontakt sa bolesnicima, mogu normalno raditi. Ovog trenutka situacija se popravlja i nema potrebe da samostalno ljudi djeluju izvan sustava“, kazao je Žinić koji je na kraju pozvao još jednom sve građane da poštuju sve odluke i odredbe Nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X