oporba

Županijski vijećnici HSS-a, HSP-a i MOST-a odriču se svoje tri naknade za pomoć Bolnici

SISAK – Klubovi županijskih vijećnika HSS-a, HSP-a i MOST-a odlučili su dati doprinos borbi protiv nedaća koje su zadesile građane i gospodarstvo i to na način da tri svoje vijećničke naknade doniraju za potrebe Opće bolnice dr.Ivo Pedišić Sisak čiji djelatnici podnose veliki teret borbe s koronavirusom u našoj županiji.

„Isto tako pozivamo ostale klubove i vijećnike, predsjednicu Skupštine i dopredsjednike da se pridruže i da se odreknu tri svoje naknade u korist bolnice u Sisku ili drugih županijskih medicinskih institucija i liječnika primarne zdravstvene zaštite (za nabavu respiratora i/ili zaštitne opreme što je trenutno kritična potreba). Pozivamo župana i dožupane da slijede primjer svoje vlade i odreknu se jedne plaće u svrhu potpore saniranju stanja koje teško pogađa županiju s trenutnim i još većim odgođenim posljedicama koje tek slijede. Pozivamo i članove upravnih vijeća i nadzornih odbora županijskih institucija i firmi da slijede naš primjer“, stoji u zajedničkom priopćenju ove tri stranke.

„Kako smo mi predstavnici naroda u najvišem županijskom političkom tijelu, od nas se očekuje da smo spremni na odricanje i da smo spremni dijeliti sudbinu naroda kojeg predstavljamo. Iako je vijećnička naknada relativno mala, te neće znatnije pridonijeti u financijskom smislu, želimo poslati poruku kako građanima naše županije, tako i ostalim vijećnicima da bez zajedništva i odricanja nećemo uspješno svladati ovu krizu. S obzirom da će se situacija, posebno u gospodarstvu naše županije, sve više komplicirati kako vrijeme odmiče, naši klubovi će u javnost izaći sa konkretnim prijedlozima doprinosa županije u rasterećenju gospodarstvenika i poljoprivrednika a i sami ćemo djelovati u potpori zavisno od razvoja događaja i budućim potrebama te prema svojim mogućnostima“, zaključuju u svom priopćenju.

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X