Share on facebook
Share on twitter
kontgraberje

Župljani Župe sv. Ane – Rudeš donirali dva stambena kontejnera stradalima u potresu

GRABERJE – Župa svete Ane Rudeš donirala je Mjesnom odboru Graberje stambeni kontejner za peteročlanu obitelj Davorke i Marija Bunjana čija je kuća stradala u potresu i više nije upotrebljiva za stanovanje. Bunjanima je ovo drugi put da su u 30 godina ostali bez svog doma – 1991.u Domovinskom ratu i 2020.u razornom potresu.

Župnik Župe sv. Ane, don Drago Škarica i Ana Lažeta, voditeljica Caritasa u pratnji svojih župljana posjetili su obitelj Bunjan i predali im stambeni kontejner: “Time su naši vjernici nastavili pomagati potresom stradalim područjima, nakon što smo prije tjedan dana stambeni kontejner poklonili  i sedmeročlanoj obitelji Filar iz Stublja’, rekla je Ana Lažeta te najavila da već planiraju nove aktivnosti.

Don Drago Škarica blagoslovio je “novi dom” obitelji Bunjan istaknuvši kako je želja vjernika Župe sv. Ane bila pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija a to su obitelji kojima je u samo nekoliko sekundi potres uništio njihove domove. “Želimo biti solidarni i blizu onima koji su najviše propatili jer mi kršćani trebamo biti prepoznatljivi ne samo po našem imenu već i po našim djelima’, rekao je don Drago. Podsjetio je na poznatu izreku iz Matejevog evanđelja: ”Što si učinio jednom od moje najmanje braće i meni si učinio” pozvavši sve da u svojem bližnjem gledaju Isusa koji je jedini pravi put, istina i život.

“Mještani Graberja sami su popravljali svoje krovove uz pomoć dobrih ljudi i prijatelja, a i za sve obitelji čije su kuće neuporabljive za stanovanje, donacijama smo osigurali smještaj. Hvala župljanima župe sv. Ane iz Rudeša kao i svima koji nam pomažu poput naše zastupnice Marijane Petir koja je i danas ovdje s nama”, rekao je Tihomir Bunjan, predsjednik MO Graberje.

Župa sv. Ane Rudeš pomogla je i u uređenju privremenog prostora za sv. misu u potresom stradaloj Župi sv. Katarine u Komarevu dok su mladi salezijanci iz Rudeša volontirali u sisačkom Caritasu pomažući najpotrebitijima.

Župljani Župe sv. Ana predvođeni župnikom don Dragom Škaricom susreli su se i sa sisačkim biskupom Vladom Košićem te su prisustvovali središnjem ekumenskom molitvenom slavlju u Sisku na kojem se molilo za jedinstvo kršćana.

Don Drago Škarica još jednom je zahvalio svima koji su sudjelovali i pomogli da zajedno ostvare ovu akciju pomoći stradalima u potresu.

Izvor: Župa sv. Ane

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X