Izbornik
vmopecki2020go

Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Pecki

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, od ukupno 29, održana je petnaesta konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesnog odbora Pecki.

U ime domaćina pozdravio ih je Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, koji je na početku podsjetio kako su izbori provedeni 27.listopada 2019.godine te je nastavio : „Moja je uloga danas na početku, prema ovlasti gradonačelnika koji mi je dao punomoć, sazivanje sjednica Vijeća Mjesnih odbora, pa i ove prve konstituirajuće sjednice Vijeća Mjesnog odbora Pecki. Drago mi je da ste ovdje svi nazočni. Napokon možemo reći da se konstituira i ovo vijeće. Prethodni izbori su bili 2007.godine, kada je istekao mandat onda je funkcioniralo putem povjerenika i slične načine. Napokon smo imali i ove izbore i očekujem da će to polučiti nekakve bolje rezultate u našim mjesnim odborima“, kazao je uvodno Radošević.

Nakon toga vođenje sjednice je preuzeo Zlatko Abramović, te je jednoglasno usvojen Prijedlgo pravila Vijeća Mjesnog odbora Pecki, a onda se pristupilo tajnom glasovanju za predsjednika Vijeća, nakon kojega je Nenad Radošević konstatirao kako je jednoglasno za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Pecki izabran Zlatko Abramović.

Abramović se zahvalio na povjerenju. „Puno imamo planova. Mislim da neke stvari nisu riješene u našem selu, počet ćemo od komunalne infrastrukture. Imamo još najmanje nerazvrstanih cesta 4,5 kilometra, to je slabo održavano. Bilo bi najbolje kada bi to moglo biti asfaltirano. Imamo problema sa jednim dijelom vode, jedan dio uopće nema pitku vodu, imamo u tom dijelu i problema sa javnom rasvjetom. Imamo problema sa slivom rijeke Utine, to ćemo morati malo drugačije rješavati i sa Gradom i sa Privredom“, kazao je Abramović.

U planu imaju sazivanje zbora građana po pitanju groblja u njihovom Mjesnom odboru. Također je istaknuo kako im je signal za Internet jako loš, stoga će raditi i po tom pitanju. Na kraju je kazao kako se nada dobroj suradnji sa Gradom Petrinja i Gradskim vijećem po pitanju rješavanja njihovih problema.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X