Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
tržnicavoće 1

Grad započeo otkup viškova gotovih proizvoda od OPG-a

PETRINJA – Grad Petrinja je u svrhu pomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima pogođenim katastrofalnim potresom, započeo obavljati interventni otkup svih tržišnih viškova gotovih proizvoda koje proizvode OPG-i sa područja grada Petrinje. Više o ovoj temi u Dnevniku Petrinjskog radija govorio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Rekao sam, sve, baš sve što naši OPG-i proizvedu, mi ćemo kupiti kao Grad. Ja to želim kupiti. Ako ne možemo prodati, onda ćemo podijeliti kroz Crveni križ, nema šanse da nešto bacimo. Mi ne smijemo baciti niti jedan proizvod“, istaknuo je Dumbović.

Ujedno je najavio ideju pokretanja jedne besplatne tržnice. „To će biti jedna besplatna tržnica, tržnica u koju će ljudi doći i uzeti taj proizvod. Međutim, neće moći doći baš svatko, već one skupine koje su ugrožene i kojima treba. Utorkom ili subotom da zavrtimo taj muving na našoj tržnici i da ti naši OPG-i, taj proizvod kojeg oni proizvode da ga donesu i grad će ga otkupiti. Jednostavno sam to odlučio, hoće li to biti dobro, što će tko reći, mene više puno ne brine, ali znam da želim napraviti dobro djelo za Petrinjke i Petrinjce“, rekao je Dumbović.

Za sve informacije, OPG-ovci se mogu obratiti Marijeti Grabovac Zec na broj mobitela 099/323-9602 kao i putem elektroničke pošte na [email protected].

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X