Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
stožersmž

Potvrđen treći slučaj oboljelog od koronavirusa u Sisačko-moslavačkoj županiji

SISAK – Nacionalni Stožer za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije potvrdio je treći slučaj pacijenta oboljelog od novog koronavirusa. Kako su priopćili, u izolacijsku jedinicu Opće bolnice dr.Ivo Pedišić Sisak smještena su četiri pacijenta. Kod tri pacijenta je laboratorijskim pretragama potvrđen koronavirus, a kod četiri pacijenta se nalazi čekaju. Također dodaju kako je povećan broj osoba pod zdravstvenim nadzorom, odnosno povećan je broj u samoizolaciji.

Stožer je donio odluku o privremenom zatvaranju odmorišta Novska jug za sva vozila, osim za teretna vozila u tranzitu. Također su dali preporuku građanima u komunikaciji s tijelima javne uprave i javnim ustanovama u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao što su donijeli Odluku o radu Domova zdravlja i utvrđivanju ordinacija za pregled bolesnika pod sumnjom na zarazu koronavirusom.

Što se tiče preporuke građanima u komunikaciji s tijelima javne uprave i javnim ustanovama u Sisačko-moslavačkoj županiji, preporučeno je da komunikacija bude isključivo putem elektroničke pošte, pošte ili telefonom. U izvanrednim slučajevima kada komunikacija nije moguća na ovaj način, službenici će sa strankama komunicirati na udaljenosti od najmanje jednog metra bez neposrednog fizičkog kontakta, ulazak u službene prostorije bit će omogućen na način da se strankama dopusti ulazak u hodnik, a službenik će biti obaviješten telefonski te će komunikacija sa strankom ostvariti u hodniku, a svi službenici obvezni su nakon rada sa strankama dezinficirati ruke.

Domovi zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Sisku, Kutini i Petrinji, dužni su osigurati po jednu ordinaciju za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa po svakom domu zdravlja, koje će raditi 24 sata. Domovi zdravlja Sisačko-moslavačke županije dužni su osigurati dostatnu količinu zaštitne opreme za sve zdravstvene radnike koje će biti raspoređeni na rad u ordinaciji, a ambulante domova zdravlja kao i ambulante ordinacije i koncesionari koje se nalaze u zakupu prostora domova zdravlja, dužni su primati samo hitne slučajeve dok se svi drugi pregledi trebaju otkazati.

Foto: Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X