Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zupskuplatinzinic

Protiv Rosavca podnesena kaznena prijava, Žinić: „Kazneni postupak je u tijeku, ja o tome ne mogu govoriti“

TOPUSKO – Na Aktualnom satu Županijske skupštine HSS-ov vijećnik Mijo Latin postavio je nekoliko pitanja. Prvo pitanje odnosilo se na zamjenika župana Romana Rosavca.

„Prije otprilike jednu i pol godinu ste na vijećnički upit kazali kako su djelatnici Policijske uprave sisačko-moslavačke izuzeli službeno vozilo Sisačko-moslavačke županije te izvršili izvide i utvrdili lažiranje izvršenih servisa na vozilu kojim se inače koristi vaš zamjenik Roman Rosavec. U međuvremenu, policija je protiv vašeg zamjenika Romana Rosavca i još jednog djelatnika Sisačko-moslavačke županije i vlasnika automehaničarskog obrta podnijela kaznenu prijavu. Nekoliko djelatnika Sisačko-moslavačke županije dalo je svoje iskaze o spoznajama kaznenog djela u što ste morali biti upoznati zbog korištenja slobodnih dana. Da li ste kao čelnik županije poduzeli aktivnosti kako bi se podmirila šteta učinjena Sisačko-moslavačkoj županiji, koliko ona iznosi i da li je naplaćena?“, pitao je Latin.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je kazao kako ne može komentirati kazneni postupak koji je u tijeku. „Što se tiče ovog prvog pitanja vezano za osobno vozilo koje je koristio zamjenik župana, gdje ste naveli da je podnesena kaznena prijava, kazneni postupak je u tijeku, ja o tome ne mogu govoriti. Ne postoji nikakva šteta“, rekao je Žinić.

Latin je također pitao : „Da li je točno kako ste Odjelu za financije naložili da evidentiraju prekovremeni rad djelatnika Sisačko-moslavačke županije koji su bili angažirani na sanaciji šteta nastalih od potresa na području naše županije i da namjeravate taj rad nagraditi sa 200 kuna po satu. Ukoliko bi to bilo točno, to bi bilo strašno jer svi znamo na čemu im zahvaljujemo, da je cijela Hrvatska volontirala, s tim da se suosjećam sa svim djelatnicima Sisačko-moslavačke županije koji su pretrpjeli štetu“.

Odgovorio je župan Ivo Žinić. „Što se tiče ove odluke o nagrađivanju određenih djelatnika za prekovremeni rad, točno je. Donijeli smo odluku da će oni djelatnici koji su radili u našem pozivnom centru dobiti ne 200 kuna po satu, nego 200 kuna po danu, za rad koji su obavili izvan onog svog redovnog, jer tu je bilo ljudi koji su i noćima radili, a bilo je naravno i onih koji nisu ništa radili. S te strane, donesena je takva odluka i to nisu nekakvi veliki iznosi. Ne radi se tu o astronomskim iznosima, to su iznosi od možda tisuću-dvije kuna po određenim djelatnicima, a njih nije bilo previše“, odgovorio je Žinić. Latin je na kraju apelirao na djelatnike Sisačko-moslavačke županije, zbog općeg stanja ,da taj novac ne uzmu.

Foto: Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X