Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00044

Radna nedjelja za vatrogasce na potresom pogođenom području

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su tijekom 17. siječnja 2021. godine nastavile sa radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirano je 80 vatrogasca s 32 vozila s područja VZŽ Šibensko-kninske, Krapinsko-zagorske, Karlovačke, Zagrebačke te Državna vatrogasna intervencijska postrojba Šibenik i Split kao i lokalne vatrogasne snage. Zabilježeno je 14 intervencija.

Na području VOZ Sisak angažirano je 37 vatrogasca s 13 vozila iz  lokalnih DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Sisak. Evidentirano je 89 intervencija.

Na području VOZ Petrinje angažirano je 37 vatrogasaca s 12 vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Požeško-slavonske te lokalne vatrogasne snage. Evidentirano je 46 intervencija.

Prema trenutno obrađenim podacima za 17. siječnja 2021. godine, ukupno su angažirana 154 vatrogasaca s 57 vatrogasnih vozila. Ukupno je evidentirano 140 vatrogasnih intervencija.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do dana 17. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, ukupno je sudjelovalo 9165 vatrogasac sa 2332 vatrogasna vozila, a odrađeno je 10527 intervencija.

U ovim iznimno teškim uvjetima, kad je vrijeme pandemije, loših vremenskih uvjeta,   svi smo napravili iznimno kvalitetan posao na području pogođenom potresima – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Zahvalio se još jednom svim pripadnicima lokalnih vatrogasnih snaga, vatrogascima koji su napustili svoje domove i došli iz svih krajeva Hrvatske te svim službama i volonterima koji su od prvog dana uključeni u pomaganje našim sugrađanima.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X